Като деца мечтаехме да станем такива

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Когато сме деца определено виждаме една професия като забавление, без да забелязваме негативните страни и целия кариерен път, който се извървява докато накрая убедено твърдиш, че си постигнал нещо и си намерил призванието си. Точно преди пенсията.

Както и да е. Децата обаче по типично чист и невинен начин подхождат към избора на професия. 

Ето кои са и най-желаните професии от децата:

1. Космонавт - По филмите изглежда фасулска работа. Ще излъжа, ако кажа, че и аз не съм го искала.

2. Певец/певица - Тук и гласовите данни нямаха значение. Любимата песен, един дезодорант на мама, костюма на тате и печелим Грами.

3. Готвач - Помните ли как правехме супа от листа и клони? Какво повече му трябва на един готвач?

4. Спортист - За дамите - балерина, за мъжете - баскетболист или футболист. Живи и здрави да са родителите, които усетиха това наше желание и ни записаха да спортуваме от малки!


5. Доктор/Ветеринар/Медицинска сестра - Белите престилки, слушалките, съчетано с уникалните животни определено формираха у нас желание да се занимаваме с тях накуп. Помните ли как преслушвахме плюшените играчки? Няма по-сладък момент от този!

6. Джедай/Нинджа - Филмите формират у нас желание да подражаваме на супер героите и не напразно. Един шал през челото и гумения меч са най-правилния инструмент, който ни прави едни истински супер герои.

7. Супермен/Батман/Жената котка - И тук е същото като горепосоченото - колко пъти сте мечтали да летите, да се телепортирате или да катерите сгради? Да, и аз не мога да ги преброя.