Рут Колева: В София харесвам това, че Витоша е на 15 минути с кола

icon
Sofialive.bg
Източник: Рут Колева

На 17 септември Православната църква почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. 17 септември е и Денят на София. Затова днес решихме да й отдадем почит като разкажем за любимите места в столицата на наши популярни лица.

Една от тях е Рут Колева, която вече над десетилетие е част от артистичната сцена на България - както като изпълнител и композитор, така и като човек със силно изразена гражданска позиция - тя е едно от основните лица на фондация „И аз мога“, както и на кампанията на „Ейвън“ срещу рака на гърдата. Защитник е на равноправието и гражданските права на ЛГБТ хората в България. 

Ето какво ни разказа Рут за своите спомени от "стара София": 


С какво в София свързвате най-ранните си детски спомени?

Един от първите ми спомени е как караме водно колело в езерото Ариана с дядо ми и как се заклещихме в един бръшлян под мостчето в езерото. Била съм на не повече от 4 години, но ми се струваше, че съм в приказка.

 


Кое най-много харесвате в София?

Еклектиката на града - микс от римски развалини, соц, австрийска архитектура, модерна Европа, мутро-барок и византийски уют.

Кои са любимите Ви места в София?

Много харесвам това, че Витоша е на 15 минути с кола и умът ми не побира факта, че няма работещ лифт до горе. Харесвам много улици - Христо Белчев, Шишман, Народния театър, Националната Галерия и от-скоро мястото Quartal.

 

Интервю на Илиана Симеонова