#София вкъщи - Кристиан Кирилов от "София ден и нощ": Тренирам, гледам филми с жена ми и чета "Да прецакаш дявола"

icon
Sofialive.bg
Източник: Кристиян Кирилов

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Кристиан Кирилов е изключително разпознаваем с ролята си на "Митко" от българския сериал "София ден и нощ". Освен това той е участвал и в клипове на песни на съпругата си Джулия не само като актьор, но и като певец. Изключително активен е не само в публичното пространство, но в социалните мрежи, където прави клипове как тренира с цел да даде съвети на начинаещите в залите. Решихме да се свържем с Кристиан и да разберем какво прави през тези затворени дни и дали са се променили драстично ангажиментите му. Ето какво ни сподели той:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Гледаме аз и жена ми Джулия да си седим в къщи. Излизаме само ако е необходимо.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?


Честно казано, станахме доста по-отговорни, разумни и приемаме нещата сериозно, защото както се вижда в държавите ни съседки и в цяла Европа, че нещата са доста сериозни и колкото по-отговорни сме към това, толкова повече увеличаваме шанса да премине по-бързо.

От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

Отказахме се от работата, с която изкарваме пари, страничния бизнес, тренировки. От почти всичко се отказахме в името на здравето на нас самите и околните.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

В интерес на истината ние с жена ми сме си домошари и когато можем, обичаме да прекараме време вкъщи. Както има една поговорка: "Моят дом е моята крепост". Така че вкъщи винаги има какво да се прави. Играем на плейстейшъна, четем книги, гледаме филми, тренираме си в нас и общо взето не ни е скучно.

Тренировките пускам в социалните мрежи под формата на видео тренировки, за да мотивирам хората да да бъдат по-креативни докато спортуват и да използват ластици.

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

Главно с позитивни мисли се обграждаме. Гледаме оптимистично на нещата и смятаме, че няма да бъде винаги така.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Слушаме всякаква музика, щом е хубава. Най вече новите песни на жена ми Джулия. Последната стана номер 1 в Youtube за седмица.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

От филмите бих препоръчал "Невидимият", "Taken", "Опасен чар", "Дами канят", "Капитан Петко войвода". Гледаме предимно български филми. Относно книгите, чета на Чарли Чаплин "Историята на моя живот", Хорхе Букай - "Трите въпроса" и на Наполеон Хил "Да прецакаш дявола".

Какво бихте посъветвали всички други?

Да се пазят, да са по-отговорни към самите себе си и към околните, да са позитивни, да вярват и да се обичат.

 

Интервю на Илиана Симеонова