#София вкъщи - Артистът Марио Михайлов: Чета биографията на Тина Търнър и гледам филм за Джони Кеш

icon
Sofialive.bg
Източник: Личен архив

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредица какво правят с времето си различни софийски и не само персонажи. 

Марио Михайлов е актьор, певец и танцьор. Той нашумя най-вече с участието си в тийнейджърския онлайн сериал "Следвай ме", където участваше в ролята на Николай. Наскоро излезе втората му самостоятелна песен, озаглавена "Лед", която се радва на голяма популярност в социалните мрежи. Свързахме се с него, за да разберем какви мерки предприема, за да се предпази от коронавируса. Ето какво ни каза той:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Старая се да не се доближавам до никого и ако е възможно, изобщо не излизам. Само при нужда от храна или лекарства се показвам навън + една 20-минутна разходка всеки ден. През останалото време съм вкъщи (всичко, разбира се, е дезинфекцирано). Не се виждам с близките си, чуваме се само по телефона и се подкрепяме морално.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

Винаги, когато нещо те засегне пряко, отношението се променя. Сега вече опасността е на прага на собствените ни домове, както и тези на нашите близки. Сега е моментът да взимаме абсолютни мерки срещу вируса преди да е станало твърде късно.

От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?


От участия, от работа, от доходи, от пътувания, от виждане с приятели и всякакъв нормален социален живот.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Не съм открил нищо ново. Аз винаги съм знаел как да уплътнявам свободното си време. Използвам го за да отмятам някои от ангажиментите си от вкъщи (организация на участия, интервюта и работа с моя екип), също така да пея и да разучавам нови песни, да тренирам, да прочета някоя книга, да обърна внимание на близък човек, да гледам някой филм, който отдавна съм си набелязал.

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

Няма паника. Притесненията са нещо напълно излишно в нашия живот. Винаги щом усетя, че някакви негативни мисли ми се въртят в главата, гледам да ги изместя, фокусирайки се върху нещо наистина важно. Гледам да не си оставям време за глупости.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Зависи от настроението.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

Walk the line (филм за легендарния певец Джони Кеш, в главната роля е Хоакин Финикс)

Книга - Биография на Тина Търнър

Какво бихте посъветвали всички други?

Бъдете отговорни, останете вкъщи и се пазете. Нека се стегнем всички и да отминава по-бързо тази кризисна ситуация. Че после ще е време за шоу.

 

Интервю на Илиана Симеонова