5 начина да те уволнят от работа

icon
Sofialive.bg

Понякога дадено работно място може да се окаже същински земен Ад и високите ни очаквания да се разминат с реалността.
Да си напуснеш работа, често е признак на огромна  смелост. Но в случай, че тя липсва при вас, ето ви 5 лесни начина сами да предивикате уволнението си. (Моля, не прилагайте поведе от два пъти или просто от любопитство, защото ВИНАГИ действат безотказно!)
 
1. Драми и рев 24/7

На работново място не се толерират лични драми. А непрестанната роля на жертва, направо би вбесила всичко околи вас. Така,че ако искате да ви изгонят в кратък срок, правете драматични циркове при всеки удобен момент.

Приемайте прекалено лично всяка една дума, гледайте шефа плахо, с насъзлени очи и се извинявайте по 100 пъти без причина. За по-голям ефект, може да се затваряте в тоалетната и да плачете минимум 15 минути, след което да подсмърчате още час в работно време. Правете всичко така,че да предизвиквате хем съчувствие, хем раздразнение.

2. Закъснявайте и бъдете нагъл
Закъсненията винаги са представяли човек в лоша светлина, особено що се отнася до работа. Ето защо, закъснявайте нарочно всеки ден. С поне половин час. После се правете,че нищо не е станало и не се извинявайте за случилото се.

Не давайте обяснение защо сте закъснели или си измисляйте глупави оправдания. Ако ви се направи по-остра забележка, се дръжте нагло и цинично казвайки нещо от рода на: „ще идвам навреме, като ми увеличите заплатата“ или „абе, не стига, че все пак дойдох...пък и ми мрънкате“.

3. Правете интриги
Кое е едно от най-неприятните и противни неща в един колектив? Нейно Величество интригата! Така,че създайте си достатъчно благоприятна среда и се превърнете в истински интригант. Говорете зад гърба на колегите си, подслушвайте ги, опитвайте се да ги скарате или пък ги топете постоянно на шефа без никакви угризения.

Дръжте се некоректно и неколегиално и го правете това открито. Смея да ви предупредя обаче, че този метод е най-ефективния, но с него рискувате да изгубите уважението на всички и да си изградите доста лош имидж и на бъдещи работни места.
 
4. Бъдете неадекватни
Не изпълнявайте нито едно своя задължение както трябва и се старайте да изглеждате неадекватен или бъдете наистина такъв. Идвайте на работа след тежък запой, дремвайте си или просто блуждайте безучастно в пространството, сякаш нищо наоколо не ви интересува.
Правете се на разсеяни и не възприемайте нищо от това, което ви се говори. Ако ви поставят дадена задача, се преструвайте, че ангажимента не е ваш. Никой не харесва да работи с отнесени от вихъра мързеливци, за това играйте тази роля, докато постигнете желания резултат.

5. Заяждайте се и бъдете груби
Влезте в образа на „лошо момче“/момиче“ и се дръжте заядливо с всички без никаква причина. Правете безумни скандали, повишавайте тон и изкарайте на яве най-лошите си качества. Не слушайте съвети и чужди мнения и приемайте всички като конкуренти и врагове. Отговаряйте троснато, вкарайте в действие и мрачен, хейтърски поглед. Съветваме ви да не стигате чак до хипер агресия, за да ви уволнят по нормален начин. Сцените в стил „млад и гневен бунтовник“вече не са на мода.