Как да организираме перфектната лятна почивка - в последния момент

icon
Sofialive.bg

Ако си пропуснал момента със следенето на оферти и промоции на самолетни билети на нискотарифни компании, времето те притиска, а все пак държиш на хубава лятна почивка - подготвили сме няколко яки идеи за перфектната лятна почивка, организирана в последния момент. Преди това обаче няколко думи за лошите идеи, които трябва се избягват.

Bad ideas:


Искам да видя много нови места
Така ли!? Ами отиди тогава на екскурзия, щом ти се обикаля в жегата из забележителности. Лятото е сезон за почивки и ваканции, не за екскурзии. Точка.

Трябва да отслабна

Много на време се сети! И както ти дойде на ум тази идея, така я остави да отлети.
 
Нямам гадже, ще трябва да си намеря
За какво ти е гадже!? Нали отиваш на почивка, а не да съобразяваш с претенции по цял ден.

Пътуване с автобус до отдалечени дестинации
Не се подлъгвай по ниските цени за почивки с организиран превоз с автобус. 15 часа с в едната посока са изпитание за волята на всеки. А лошата новина е, че на връщане, отново те очаква същото дълго пътуване.

All Inclusive
Стига с този Ол инклузив! Нека плюскането не бъде водещо. Не ти ли омръзна да се връщаш от почивка с 3 кг. Отгоре!?

Служебен телефон
Така съвсем без да искаш, забрави служебния си телефон. После ще благодариш за тази идея. Все ще се намери някой, който не знае, че си във ваканция и ще ти се обади. Или пък колежката ще иска само за малко нещо да те попита.., а пък шефа ще се обади, за един стар случай, ако случайно нещо си спомняш...

Популярните курторти
Препоръчително е в разгара на сезона да се избягват популярните и претъпкани курорти. Там само ти липсваш! Отиди където другите няма да бъдат. Нали търсиш пълен релакс и истинска почивка. Ето и нашите предложения, как да го постигнеш. И не забравяй любимата си музика и интересна книга. Те са най-верните приятели на перфектната лятна почивка.

Първо.
Кой е казал, че е задължително лятото да се почива на море!? Спести си навалицата и меганадутите цени и с компанията изберете някой хубав хотел с басейн в планината. Цените са ОК, така че може да остането повече време от предвиденото. Карайте колела, правете преходи, забавлявайте се и почивайте.

Второ.
Държите си на море и това е. Изберете северното Черноморие – там не е толкова претъпкано и има всичко, от което се нуждаеш: плажове и море.

Трето.
На виличка с басейнче и барбекю. Чудесно! Тази идея на мен лично много ми допада. В България има доста подобни места и ако комапанията е достатъчно голяма за да наемете цяла вила, почивката обещава да бъде незабравима.

Четвърто.

Last minute. Не съм фен, но понякога изпадат добри оферти. Но все пак трябва да се внимава – туристическата компания е готова на всичко за да продаде и последните места за въпросната дестинация. Да не се окаже в последния момент, че ще бъдеш в друг хотел, а не този, който си избрал; в друг курорт или на друга планета.

Пето.
На село. Но не на твоето. Това е най-икомичният вариант за лятна почивка. Все ще се намери някой познат, който има къща в някое китно селце и няма нищо против да ти я преотстъпи. Събери компанията и тръгвай. Какво да правиш там ли!? Ами почивай си, прекопай градината, оплеви бурените... Обиколете околността, разгледайте. Вечер отидете в селската кръчма, пийте ракия, опитайте местния специалитет – кюфтета на скара и пържени картофи, слушайте сръбско и се забавлявайте. Няма значение къде си, важното е да ти е готино.

Автор: Владислав Иванов

Дизайнерски плочки, вдъхновени от България и направени в България