Писна ни от тъпи публикации! (особено лятото)

icon
Sofialive.bg

Лято е. В офиса – скука. Повечето колеги са в отпуск, а останалите се чудим как да се задържим будни на бюрата и с какво да се занимаваме. А единственото, с което на никого не му се занимава, е да работи. Затова някой играе на игра, друг си е сложил слушалки и гледа нещо, а аз съм потънал в дебрите на социалните мрежи. Like-вам, share-вам, komentiram (коментирам).

Вери хепи съм, когато откривам нова и неподозирана до този момент за мен информация. И съм щастлив да я споделя с всичките си приятели във Фейсбук. Попадам на изключително ценните съвети, които ни предлага статия, за нещата, които са ни нужни на плажа. Абсолютен хит бих казал! Вадете лист и пишете.

На първо на място, за плажа ни е нужна плажна кърпа. Не се бяхте сещали досега, нали! Е, казах ви, че съветите наистина са ценни. Продължаваме. Какво друго: джапанки (а стига Ве!), слънцезащитни средства (гениално!), слънчеви очила (о не! И това лиии)... Но най-полезните сред тези нужни ни на плажа неща са - любими хора!

Тук съм малко объркан, как може човек да бъде нещо, но след дълго умуване стигам до извода, че е по-добре да си нещо отколкото нищо. А и щом го пише в материала, значи е съвсем нормално любимите хора да бъдат неща. Тъй като в статията ни съветват да не забравяме да вземем книга за плажа, веднага търся и отварям списък с книги за лятото. Вътре не става ясно защо точно тези книги са подходящи за лятото. Явно са книгите, които авторът е прочел през последната година и сега ни ги препоръчва. Прави ми впечатление, че са включени три книги на Стивън Кинг. Тоя го знам! Ще си избера една от неговите за ваканцията. А и се присещам, че наскоро от списание “Time” го обявиха за летен писател номер едно за всички времена. Неговите романи са лежерни и ненатоварващи и изключително подходящи за отмора.

Продължавам да се ровя и попадам на материал подсказващ идеи за дестинации, които да посетим това лято. Явно следващото няма да ги има или пък няма да са модерни. Не знам! Бързам да видя, кои са тези изчезващи туристически обекти у нас и съм съкрушен да разбера, че връх Мусала е един от тях! Какъв ли пък природен катаклизъм ще се случи, че да унищожи част от Рила. Сигурно вулкан или нещо подобно. В списъка следват предложенията: манастири и водопади. Хмм! Аз очаквах поне да ми кажат: тая година, ходи на Крушунските водопади, а те – водопади. Ами аз откъде да знам всички водопади в България и как да избера кой е точно подходящият за това лято. В тоя тон, аз пък ви предлагам, да посетите морета и океани.

Затварям статията, все пак удовлетворен от оригиналните идеи и решен да посетя всички манастири и водопади в България, това лято. Че знаеш ли до другото какво може да случи!

След като научих какво да взема на плажа, какво да чета там и къде да пътувам през това лято, решавам, че съм изпълнил задача си да бъде информирам и спокойно мога да отида на терасата да изпуша една цигара. Миг преди да натисна хикса, виждам още нещо интересно – защо да отглеждаме орхидеи. Тази статия е все едно написана за мен - тъкмо се чудех как да освежда дома си и се колебаех какво цвете да си взема. На довода – орхидеите са красиви, все още се колебая. Чувал съм за доста грозни цветя, но някак си все още не мога да взема решение за орхидеите. Продължавам да чета и вече на довода - лечебна сила, вече съм почти навит. Оказва се, че цветето е популярен лечител, който хармонизира разпръсната енергия. Аз често разпръсквам енергия и имам нужда някой да я хармонизира. На последния довод – цветето зарежда с мощен заряд, аз вече съм си поръчал онлайн три различни орхидеи.

В края на работния ден съм удовлетворен от интернет рейда, който направих и скромно благодаря за ценните въвети!

 

А тук можеш да видиш защо определиха СУ като дупка

Твоята чанта е твоята крепост