Ситуацията е коронавирус, ваксини и планове за лятото

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Животът преди явно е бил доста по-интересен от тази илюзия, в която живеем в момента. Понякога имам чувството, че на света съществуват само коронавирусът, ваксината и тук-там някакви планове за лятото, които и без това не са съвсем сигурни.

Е, а вие като се видите с познати какви въпроси задавате? Нека позная:

- Как си? Изкара ли коронавируса? - В единия случай събеседникът ти го е изкарал и споделя мнение дали е било тежко или е "просто грипче". В другия случай обаче държи маската си с ръка плътно към устата и се пази от вас, сякаш държите бомба.

- Ваксинира ли се? - Съответно ако отговорът е положителен - следва "С какво?" и определено трябва да влезеш в обяснителен режим защо си избрал точно тази ваксина, слухове за нея, смъртни случаи и т.н. Ако отговорът е отрицателен, започват едни разсъждения за това изобщо трябва ли хората да се ваксинират, до какво ще доведе това и т.н. Все важни и неизчерпаеми теми!

- Гласува ли? - Този въпрос също е доста подвеждащ, защото ако кажеш, че си, ще трябва да обясниш и за кого и защо, а когато отречеш, ще влезеш в обяснителен режим как няма смисъл от гласуването, "защото всички били крадци и измамници". Спорът е неизбежен. Пригответе се добре за този въпрос, защото юли месец отново ще се задава...

- Плануваш ли нещо за лятото? - Тази тема не е само сега, а е актуална всяка пролет с наближаването на топлия сезон. Включва тънки сметки за хотели, дискотеки, курорти и т.н. Новото тук е разсъждението за това дали изобщо изброените ще бъдат отворени, за да бъдат посетени. В противен случай доброто старо домашно парти ще свърши отлична работа.

А на вас какви въпроси ви задават при случайна среща?