Нещата, които не трябва да чупиш

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Е, няма как да отречете, че има неща, които ако се счупят, ти се чупи цялото настроение и няма оправяне. И вярването, че счупеното носи щастие, ти се струва най-глупавата концепция в света. Носи единствено и само притеснения, ядове и проблеми, а понякога и плач и стрес дълго време. Затова ние от SofiaLive услужливо направихме списък с нещата, които трябва изключително много да пазиш, за да не съжаляваш години наред.

Ето ги и тях:

1. Телефон

В днешно време телефоните са религия и начин на живот. Всички изпитваме телефонна абстиненция и затова в по-голяма част от времето той е естествено продължение на ръката ни. Със сигурност телефонът ви има някоя и друга драскотинка, но ако е толкова счупен, че не може да се борави с него, е доста неприятно. Имало е случаи, в които хора току-що са си купили телефон и го изпускат. Той се чупи и край. Знаете ли каква е болката да изпуснеш стотици и хиляди левове ей така на земята? Не ви го пожелавам.

 

2. Лаптоп

Тази болка е още по-голяма защото както на телефона, така и на лаптопа, прекарваме голяма част от времето си и заплатата на много хора зависи от него. Осъзнаваме, че цялата ни важна информация се крепи на тази джаджа. Най-често гаф се случва, когато се опитвате да го приберете в чантата си и ей така, лекичко я пропуснете. Не-лов-ко!


 

3. Огледало

Тук пък се е зародила обратната концепция - счупеното огледало носело 7 години нещастна любов. Като оставим любовта настрана, парченцата по земята могат да ти причинят много по-сериозни рани и проблеми. И дори и да изчистиш всичко - накрая осъзнаваш, че няма къде да провериш колко си грозен.

 

4. Кола

За много хора както телефона, така и колата са религия. Те дори ходят до магазина с колата си. Как го правите? На както и да е, важна е основната функция на колата, а именно - да ни закара до някъде. Ясно е, че техниката не е вечна и се чупи или разваля след време, но винаги се молим зимата акумулатора да запали или маслото да не тече от някъде. Всичко друго е малък проблем.

 

5. Ценна вещ

Всеки от нас има вещи, които нямат аналог, подарени са от бабите или дядовците ни и в днешно време е невъзможно да намерим същите. Такива са бижута, часовници, аксесоари, картини, чаши, ценности от стъкло или друг чуплив материал. Тук важна е не материалната им стойност, а сантименталната. По-малко ще те боли, ако хвърлиш през прозореца 1 000 лева, отколкото ако счупиш онази ценна вещ от любим за теб човек.

 

6. Токче

Е, скъпи дами. Доста внимавайте с токчетата си, защото такситата след дискотека са скъпи или изобщо не идват, а спирката за градския транспорт е тооолкова далеч.

 

7. Тоалетната чиния

Несъмнено няма по-неприятно нещо от това да не се пуска водата в тоалетната, а служителят от ВиК спокойно да ти съобщи по телефона, че ще мине през дома ти "тия дни". Ситуацията е като от филм на ужасите - влошена хигиена, пълна до горе тоалетна чиния, лоша миризма и мокра тоалетна. Иъл!

 

8. Вратата

Както за всяка врата има ключ, така и за всяка има време, в което трябва да се развали. И това със сигурност ще е онзи момент, в който бързаш за работа или важна служебна среща, хората не искат да те чакат и от това ти зависи работата. А има и още по-лош сценарии - да останеш заключен навън в продължение на цяла нощ. У-жас!

 

Изводът е един - пазете си вещите независимо дали са грозни, скъпи, евтини или блестящи.