18 съвета за по-дълго издържаща батерия на телефона

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

-С изключването на Bluetooth ще блокирате ненужните и потенциално вредни изтегляния, идващи от него.

-Не само дъжд, сняг, но всякакъв вид влага, студ и топлина са ужасни за вашия телефон.

-По време на употреба се събират много прах и мръсотия по зареждащите устройства, което води до бавно зареждане и по-лоша връзка. Чистете ги!

-Smartphone зловреден софтуер може да открадне личните ви данни и дори да проследи местоположението ви, така че е по-добре да избягвате инсталирането на всякакви подозрителни приложения.

-Може да не виждате пукнатини на екрана, но никога не знаете какво е причинило падането във вътрешността на телефона.

-Всеки телефон има определен брой цикли на зареждане. Ако оставите батерията да се изпразва всеки ден, тя ще издържи не повече от 400 до 500 дни.

-Ако използвате приложението за оптимизатор на батерия, вероятно ще видите натрапчиви реклами на екрана си нон-стоп.


-Ако началният ви екран е претъпкан, телефонът ви се бори да зареди всички тези неща на едно място. Това пренатоварва хардуера на устройството.

-Попълнен до ръба с данни, вашият смартфон ще ви държи постоянно разочаровани от липсата на свободно място в паметта.

-Актуализациите на софтуера само ще подобри работата на вашето устройство, като се отърве от всякакви грешки. Правете го!

-Малка почивка помага на телефона ви да работи по-бързо и гладко, удължава живота на батерията, изпразва всички ненужни неща от паметта и предотвратява неочаквани сривове.

-Ако изключите телефона си, когато батерията му е почти на 0% и планирате да го включите отново след половин час, ще видите, че батерията е напълно изтощена.

-Изтрийте кешираните данни от приложенията и вашият смартфон ще работи по-бързо след подобно почистване.

-Всяка дребна драскотина намалява живота на телефона ви, защото всички тези електрически данни са много по-чувствителни и деликатни, отколкото можете да си представите.