Силните майки те правят смел. Грижовните - глезен

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Да се ​​грижат за нас 24/7, да прекарват безсънни нощи до нашите легла, когато сме болни, и да ни утешават, когато се чувстваме зле - това правят майките за дъщерите си. Тази вид любов и връзка между майка и дъщеря е силна, а също така прави жените силни поотделно, защото майките могат да научат дъщерите си на безброй безценни уроци.

Научаваш се да бъдеш независим

Когато погледнете майка си, виждате силна жена, която може да направи всичко сама. Разбира се, не е срамно да поискате помощ. Все пак майка ви сякаш знаеше всичко за това как да да те отглежда, да върти домакинство и може би дори да изгради кариерата си. Всичко се учи с практиката. Тя знае как да поддържа здравословен баланс между всички тези компоненти, без да вреди на физическото или психическото си здраве. Цялата й сила и мъдрост ви кара да искате да бъдете като нея и да се стремите да постигнете нивото на независимост, което притежава.

Независимостта не е само в това, което правите. Също се отнася до това, което е в главата ви. Майка ви не ви налага своето мнение и убеждения. Тя ви позволява да мислите за себе си и да вземате решения сами. Така се научаваш да разчиташ на собствената си преценка и да не следваш тълпата.

 

Още: Кой профил е фотогеничен: Левият или десният?

 


Научаваш се да не се отказваш

Колкото и да е силен всеки, все още има белези от някакви груби падания. И забелязвате, когато майка ви преживява тежки моменти, дори и да се опитва да ги скрие, за да не се налага да се тревожите за нея, тя все пак някак успява да се справи с тях и да продължи живота си все едно нищо не е станало. Така се научаваш да бъдеш силен и упорит, когато трудностите те връхлетят.

Научаваш се да цениш и обичаш себе си

Силните хора знаят стойността си и не позволяват на никой да им каже, че струват по-малко, отколкото наистина заслужават. Така че, ако някой ви критикува без основателна причина, знаете от примера на майка си, че не си струва да се натъжавате и обезсърчавате. Научаваш се да вярваш в себе си, да обичаш себе си и да казваш „не“ на всеки, който иска да подкопае собствената ти стойност.

Знаеш, че не е нужно да си силен през цялото време

Силните майки могат да бъдат строги, но също така ще ви покажат своята мека страна. Когато имате нужда от съвет или рамо, за да плачете, тя ще бъде до вас, за да ви подкрепя във всяка стъпка. Или ако видите как майка ви плаче, ще ви покаже, че е добре да се разстройвате и да искате да изкарате всички негативни емоции около себе си, за да може утре да започнете на чисто.

 

Още: Седем лечебни билки и ползите им за здравето

 

Знаеш, че животът не е лесен

Майка ви не ви предпазва от суровата реалност на живота. Да си жена не е лесно - вашите мнения и решения често могат да бъдат отхвърлени, а понякога се налага да работите изключително много, за да се докажете пред някого. Майка ти знае това и се е научила да отстоява себе си и да се бори, ако е необходимо. И те учи да правиш същото.

Научаваш какво означава да обичаш някого

Добрите майки обичат безусловно децата си. И понякога дори им се налага да правят жертви заради това. Тя стои цяла нощ до леглото ви, когато сте болни, или се тревожи за вас, когато ви е разбито сърцето или сте в затруднение. Виждате колко много тя се грижи за вас и това ви учи да се грижите за другите.

Научаваш се да създаваш собствено щастие

Вместо пасивно да чака нещо хубаво да се случи, мама ви учи да изследвате активно живота или дори да създавате нещо положително сами. Научила се е да намира щастие, дори и в най-малките неща в натоварения си живот и те насочва да виждаш и да се наслаждаваш на тях с цялото си сърце.

 

Още: Един пожарникар предупреждава - не живейте като безсмъртни!