Точно на 33 ставаме досущ като родителите ни - ето защо

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

В даден момент ние заприличваме страшно много на нашите родители.

Пластичният хирург, д-р Джулиан Де Силва, проведе проучване, където разговаря с 2000 души във Великобритания за връзката им с техните родители и новите им семейства. Той откри, че повече от половината от жените признаха, че постъпват много като майките си.

Те разбраха, че това започва да се случва след навършване на 30 и средно на 33 години. Жените казаха, че в този момент не само са спрели да се бунтуват срещу майките си, но и са започнали да приличат на тях - да копират думите им, да имат подобни хобита и дори да гледат едни и същи телевизионни предавания. Като цяло те признаха, че на около 33-годишна възраст наистина започват да приличат на майките си, въпреки че преди не можеха да си представят, че това изобщо ще се случи някога.

 

Още: Как да изглеждаш по-умен? Няколко трика

 

Тази трансформация може да бъде свързана с това да имаш деца. Д-р Де Силва предполага, че тази трансформация, свързана с техните майки започва, когато жените търсят собствения си родителски стил и започнат да отразяват поведението на своите майки в тази ситуация, а също и да ги разпитват по въпросите за родителството.


Мъжете се превръщат в бащи

Жените не са единствените, които преминават през тази трансформация. Мъжете се превръщат в бащи около 34-годишна възраст, твърди д-р Де Силва. Мъжете посочват, че започват да споделят политически възгледи с бащите си, слушат едни и същи радиостанции и започват да изключват светлините в празни стаи. "Всички ние се превръщаме в родители в определен момент от живота си", казва той.

 

Още: Алчността на богатите ще погуби всички ни

 

Как ни лъжат политиците - виж тук