5 неща, които само една майка ще разбере

icon
Sofialive.bg

Понякога се чудиш кой е възпитавал собствените ти деца

Започваш да крещиш по телефона, а от другата страна стои едно 15-годишно хлапе, което си позволява да ти отговаря, сякаш то е родило теб, а не ти него. Иска да му дадеш още пари? За какво са му? Ти си му дала живот.

Радваш се, когато хората те наричат с истинското ти име

Толкова си свикнала да бъдеш наричана “мамо”, че в един определен момент започваш да губиш идентичността си в притеснения какво правят децата ти по всяко едно време, а най-щастлива се чувстваш, когато излезеш навън, някой те хване по рамото, ти се обърнеш, и той не те нарече “мамо”.

Ядосваш се, когато хората без деца се оплакват


Хора, които нямат деца, нямат абсолютно никакво право да ти говорят сякаш знаят през какво минаваш. Като майка, ти не искаш нито една от приятелките ти без деца да ти се оплаква колко изморена е от това, че снощи е стояли до късно, за да изгледа поредния епизод на Господари на ефира, а ти си изморена от живота като цяло.

Но абсолютно винаги учиш децата си на важните неща в живота

Трябва да бъдеш креативна, когато става дума за това да учиш децата си на най-основните принципи на живота. Може отстрани да изглежда забавно, но идва един момент, в който наистина ти се налага да обясняваш на децата си за данъци, планиране на бюджет, пране на собственото бельо и плащане на наем навреме.

Майчинството наистина е трудно, но и ти се отплаща страшно много

Въпреки всичките отговорности, които всяка майка има, тя никога не забравя наградите, които идват с титлата й. Лесно е да се заплетеш в предизвикателствата и трудностите на това да бъдеш родител, но никога недей да губиш поглед от прекрасната работа, която вършиш. Никак не е малко да отгледаш едно човешко същество и да го научиш да оцелява в истинския свят. Don’t be a regular mom. Be a cool mom.

Редактор: Христо Станчев

Редовната порция смях, но от онзи, нашия