Лъжите на жените или как да лъжем убедително

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Когато става въпрос за лъжи, всички гледат към жените назидателно. Това говори за вкоронено в съзнанието на хората убеждение, че жените лъжат много често и то по много. Мъжете рядко лъжат, защото малко говорят, а дори и да го правят, лъжите им са значително по-малки от тези на жените. 

Но стига сме осъждали женските приказки без основание, а да преминем директно към най-типичните женски лъжи:

 

1. Готова съм до 5 минути

Жените се приготвят за една среща по-дълго, отколкото тя продължава. Признавам си, че ние се приготвяме часове преди срещата и обръщаме внимание на такива детайли от визията, които за мъжете изобщо нямат значение. Какво му пука дали си с обеци с форма на ананас или са с кристали? Той ще забележи усмивката и поведението ти. А знаеш ли кое е най-секси? Да излезеш на среща в спортно-елегантен стил. Всяка може да обуе токчета, на които дори не може да ходи и да се гримира като за Halloween. Бъди естествена и не закъснявай. Прави лошо впечатление.

 

2. Ти си ми вторият


В женските среда важи правилото "Не питай за бройката. Не съм добра по математика." За каквото и да я попиташ, ще ти каже, че си й втория. Защо ли? Жените не искат да ги помислят за леки и по този начин се застраховат. Две е хубаво число. Освен ако си на 30-40 - тогава е по-скоро притеснително, ако на първа среща изпъкнеш с тази фраза.

 

3. Падна ми батерията на телефона

Това е едно много удобно женско оправдание за това, че не сме свършили нещо или точно обратното - направили сме нещо погрешно. Това е много използване и при първа среща, когато някой ти върже тенекия - "Не знаех за часа, падна ми батерията". Ако пък някой иска услуга от теб, правилното решение е да не сийнваш съобщението и да си изключиш телефона - "О, трябвах ли ти за нещо? Съжалявам, падна ми батерията."

 

4. Нищо ми няма, добре съм

Мъжете тук ще въздъхнат и ще кажат: "О, да това е вечният въпрос без отговор". Жените сме такива - не обичаме да говорим за чувства. Когато ни има нещо, искаме вие сами да го разберете и да се усетите. Освен това е много глупаво да ни вбесите до безобразие и след това с цялата си наглост да попитате какво ни има. НЕ ЗНАЕШ ЛИ? Въпреки всичко, една кутия бонбони и мече винаги оправят ситуацията. 

 

5. С бившия ми сме само приятели, нищо повече

Това е фраза в отговор на въпроса "Какво прави вчера с бившия ти и защо още общувате?" или просто "Какво става с бившия ти?". И в двата случая си загазил, ако изречеш това пред половинката си. Ние момичетата обичаме да запазваме приятелски отношения с бившите си дали заради материална изгода или просто за да имаме план Б. В повечето ситуации, когато кажеш това обаче, означава, че се виждате от време на време, за да си припомните добрите времена в леглото. И това не е окей. Помисли за половинката ти. Ами ако той ти каже същото, как ще реагираш?

 

6. Ще ти пиша по-късно или ще ти се обадя по-късно

Ако момиче ти каже това и в продължение на дни не ти е звъннало, значи нещо си сгафил. Момичетата сме хиперактивни и ако нещо ни харесва, искаме да си го вземем да момента, т.е. ако ми харесваш - ще ти пиша веднага. А ако не ми - никога. Същото се отнася и за съобщение, което не сме видяли от дни - просто не искаме да го четем!

 

7. Не съм ревнива

На първа среща всяка жена уж не е ревнива, но по-нататък става хищница и си отстоява своето. Най-вече ревността се концентрира върху колежки, бивши или приятелки, които постоянно ти пишат. А, също така внимавай и къде гледаш - можеш да изневериш с очите си, а според жените това е огромна измяна.

 

8. Много си хубава днес

Жените не лъжат само мъжете, а всичко, което им се изпречи на пътя, а това най-често са техните приятелки. Висша форма на лицемерие, която забелязваме всеки ден е как две приятелки се прегръщат, целуват по бузата и си разменят комплименти за външния вид, а после кажат: "Ох, тази не мога да я понасям. Виж как се е облякла днеска. Чиста селянка".

 

9. Размерът няма значение

Оставили сме най-хубавото за накрая. Колкото при мъжа няма значение размера на гърдите и на дупето, толкова и при жените. Понякога го казваме от деликатност, но всъщност има значение. Иначе нямаше да говорим постоянно за това.