Свалки и срещи (Локдаун версия)

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Спазването на социална дистанция похаби толкова много качествени сперматозоиди и яйцеклетки, че съм сигурна, че се простихме с някой нов Стоичков, Дан Колов или голяма личност като Лили Иванова. 

Оригиналността на мъжете при измисляне на концепция за първи срещи никога не е била брилянтна, но винаги са се старали. Сега те са доста ограничени по отношение на идеи - затворени са кината, кафетата, моловете, ресторантите, дори и фитнесите. И не се учудвайте - има хора, които организират първите си срещи именно там.

Сега най-добрият вариант за свалка е на опашката пред супермаркета, чакайки реда си, да заговориш някоя дама, започвайки с израза "Ех, този коронавирус. Всичко е полудяло, ей!"

Дойдоха времена, в които е съвсем нормално непознат сваляч, с който си се запознала онлайн, в Тиндър например, да те покани на среща у тях с оправданието, че няма къде другаде да отидете. Студено е навън и всичко е затворено. Не знаеш дали той е опасен тип или добронамерен и гостоприемен джентълмен. Мятай ези или тура. Няма как да знаеш. 

В най-добрия случай ще гледате филм и ще хапвате пуканки и пица. Не звучи изобщо зле.

В най-лошия срещата може да бъде на Zoom и да се прехвърли в друга платформа. Не-лов-ко!

Покрай карантината много мъже уголемиха ръцете си. Някои от игра на тенис, други от превключване на дистанционното, трети - от лъскане на обувки, а четвърти... Не е лесно явно.


Много хора преоткриха кулинарните си умения и кошмари в кухнята вече не е само предаване по Нова телевизия.

Нямате ли чувството, че с тези изолации нещо с нас се обърка? Свикнахме да живеем по един начин, имахме се за много велики и накрая - скриха ни лицата и ни затвориха вкъщи.

Хора, свалките не са това, което бяха. Няма го вече очарованието на първата среща в квартално кафене, разговорите за това кой с какво се занимава и какво обича да прави през свободното си време.

Всичко е бързо. Бързи срещи, бързо хранене, бързи раздели, бързи приятелства, бързо пазаруване, бързо заразяване, бърз PCR, бърз живот...

А вие какво правите на първи срещи по време на локдаун?