#Варна вкъщи - Музикантът Христиан Ненов: Създавам песни, свиря на китара и правя онлайн концерти

icon
Sofialive.bg
Източник: Христиан Ненов

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски и не само персонажи.

Познавате Христиан Ненов от "Гласът на България" и способността му да обира овациите на публика и жури. Създател е на продуцентската компания "Be.Ar Music". В своя Youtube канал той всеки ден публикува авторски песни, а на 27-ми март направи свой онлайн концерт на живо. Свързахме се с Христиан, за да разберем дали карантина го е възпряла по някакъв начин от хобитата му или напротив - дала му е вдъхновение да твори нови песни. Ето какво ни сподели той:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Опитвам се да си седя вкъщи, доколкото е възможно. Виждам се с приятелите ми само чрез видео разговори. Избягвам всякакъв контакт с родителите ми и бабите ми, като майка ми не съм я виждал от близо месец. С пет думи - опитвам се да не полудея.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?


Когато за пръв път обявиха започващата епидемия в Ухан, някак си не вярвах, че ще стигне до нас. Не вярвах, че ще стане толкова сериозно, колкото е днес. След навлизането на вируса в Европа промених вижданията си. Изведнъж всичко стана в пъти по-реално. Не ме разбирайте погрешно, не се паникьосвам и знам, че това ще отмине.

От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

Отмених доста участия и концерти, поради ситуацията с вируса, но най-голямото събитие трябваше да се състои на рождения ми ден, който е на 4-ти април. Също, преподавам уроци по китара, които трябваше да огранича драстично. Надявам се всичко да отмине скоро...

Христиан записа кавър на "Creep" вкъщи.

 

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Една седмица преди карантината да започне с един мой много добър приятел официално започнахме да развиваме и да работим в наше звукозаписно студио, като дори и от разстояние, ежедневието ми не се е променило чак толкова. Събуждам се около 10:30-11:00 часа и веднага започвам да работя над песента или видеото, което съм започнал предните дни. Около 14:00 си взимам кратка почивка и след това взимам китарата и сядам да напиша някоя друга песен.

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

Аз много лесно се адаптирам към всяка една ситуация и не ми отне много да го направя и с тази. Паника от моя страна не е имало, няма и да има. Просто трябва да изтърпим още малко време.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Не бих казал, че е само за тези дни, но преди месеци си направих един плейлист в YouTube, в който добавям всяка една песен, която чуя и ми хареса. В момента има повече от 100 песни вътре и си го слушам, когато имам свободно време.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

Хората, които ме познават, знаят че аз гледам страшно много филми или поне преди го правех. Аз съм много голям фен на сериалите "Doctor Who" и "Sherlock".

Какво бихте посъветвали всички други?

Смятам, че всички заедно трябва на поемем своята отговорност на граждани и да бъдем единни. Единството и постоянството са ключовете за тази малка победа на човечеството.

 

Интервю на Илиана Симеонова