#София вкъщи - Крис Ненков от "София ден и нощ": Готвя италианско, събирам идеи за нов проект и играя онлайн с приятели

icon
Sofialive.bg
Източник: Крис Ненков

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Някои ще си кажат: "О, това е Коки!". И ще са много прави. Това е Крис Ненков, който стана популярен с ролята си на "Никола" от сериала "София ден и нощ". Той е познат и в модните среди като модел. Персонажът на Крис в сериала доста се припокрива с неговата личност, защото в живота е същия купонджия, почти не прекарва време вкъщи и е постоянно ангажиран. Решихме да се свържем с Крис и да разберем как се е променило ежедневието му след наложената карантина. Ето какво ни сподели той:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Избягвам контакти с други хора, храня се здравословно, пия витамини и си стоя вкъщи.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

Първоначално не смятах, че ще стигне до нас, защото българският имунитет е толкова каляван през годините с какво ли не. За съжаление заразата стигна и до България. Не съм неглижирал вируса никога, сега просто съм още по-отговорен към здравето си и към това на останалите. Ще минем и през това!


От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

От динамичното си ежедневие. Обикновено времето, което прекарвам вкъщи е много малко. Но пък сега отделям повече време, което до скоро нямах, на семейството си.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Открих,че мога да готвя италиански и мексикански ястия. Също така през времето, в което сме в изолация, ми хръмнаха много интересни идеи, които смятам да осъществя след като всичко отмине и се надявам да зарадват много хора. Те са свързани с професионалното ми развитие, но за сега ще ги запазя в тайна. А дните засега минавах леко. Говоря с приятели, със семейството ми, готвя, чета книги и от скоро играя по малко на компютърни игри. Събираме се голяма група и играем заедно онлайн и е много забавно.

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

Засега паника около мен няма. Просто спазваме правилата и чакаме всичко да мине, надявайки се, без последствия.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Слушам всякаква музика, а и също така следя редовно новите хитове, свързани с вируса. Някои са смешни, но има и приятни за слушане парчета като тази на Папи Ханс.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

В момента чета "Живот в скалите" и я препоръчвам горещо. А филма, който гледах последно и също препоръчвам, е "Имало едно време в Холивуд".

Какво бихте посъветвали всички други?

Българският народ е преживял какво ли не. Това, което бих посъветвал всички, е да спрем да се съмняваме в истинността на създалата се ситуация, да се стегнем, да се приберем вкъщи и да стиснем зъби, за да успеем всички заедно да преодолеем и този тежък момент. Така е било в България винаги и съм сигурен, че можем и сега!

 

Интервю на Илиана Симеонова