#Пловдив вкъщи - Влогърът Тодор Азов: Гледам лоши филми и ги коментирам

icon
Sofialive.bg
Източник: Личен архив

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Ако сте влизали някога в Youtube, със сигурност сте чували видеа, започващи с думите: "Здравейте, хубави хорица. Аз съм бате ви Азов!". Да, това е Тодор Азов, който освен с влогърство, се занимава и с журналистика, телевизионен и филмов монтаж. Наскоро се запознах лично с него и мога смело да кажа, че това е един истински и искрен човек, който не се различава от това, което показва в социалните мрежи, по-конкретно - Youtube. Решихме да разберем какво прави Тодор вкъщи. 

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Ако трябва да съм напълно честен, не съм напълно сигурен как да се предпазя. Просто гледам да не излизам много сред хора, проветрявам често стаята, ако евентуално има нещо вирусоподобно, да излезе и да умре в атмосферата. Чистя по-често апартамента, ръцете си. Не се страхувам за здравето си, смятам, че организмът ми ще се справи без проблеми с вируса, но ме е страх да не заразя по-възрастните членове на семейството. Те са много уаязвими по всички параграфи.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

Много хубав въпрос. До последно неглижирах вируса. Постоянно повтарях на близките, че всичко е преувеличено. Сега обаче параноята започва да ме обвзема и дори като се задавя започвам да се чудя дали имам корона вирус. Ужас...


От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

От нищо. Аз и без това съм си домошар, работя си от вкъщи. И най-хубавото от всички е, че изобщо не ми е скучно именно защото съм влогър - играя игри, докато влогвам, гледам филми, смятани от хората за лоши и ги коментирам. Последните ми две видеа са свързани с "Евровизия". Това може би ще бъде най-продуктивният месец за всички влогъри. И геймъри. (смее се)

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Зададох си предизвикателство - да науча 24 нови умения за 24 часа. Доста е полезно. Съветвам ви да го пробвате.

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

По-малко социални мрежи и телевизия.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Chalga retro mix. Шегувам се. Или пък не. ШЕГУВАМ СЕ!

Разсейвам се предимно с филми, не с музика.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

Който и филм да избереш от top 250 на IMDB, няма да съжаляваш. Но пък и обратното е забавно - топ най-лоши филми. И в двата случая ще се забавляваш. Що се отнася до книги, тази, която чета в момента, е "Сигнал за живот" на Жозе Родригеш Душ Сантуш

Какво бихте посъветвали всички други?

Да подходят отговорно и интелигенто без паника. Нека докажем, че не сме толкова прости и може да ни се има доверие.

 

Интервю на Илиана Симеонова