#София вкъщи - Актьорът Галин Найденов: Отдавам се на хубаво кино, домашен фитнес и време със семейството

icon
Sofialive.bg
Източник: Личен архив

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Актьорът Галин Найденов е познат персонаж от предишно наше интервю. Някои го знаем като Антон от уеб сериала "Апартамент 404", а други от наскоро излезлия филм "Връзкология". Решихме да се свържем с Галин и да разберем какво прави през тези затворени дни и дали се подготвя вкъщи за нов проект. Ето какво ни сподели той:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

На 1-во място спазваме абсолтютно указанията за поддържане на висока хигиена и ограничаване излизането на места, на който има струпвания на хора до минимум. Най-вече си стоя вкъщи, което макар и да е трудно, призовавам хората да го спазят -  най-вече възрастни хора, защото именно те според мен създават опашките и струпванията около супермаркетите и пълнят градския транспорт, като остава незнайно за мен къде отиват.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

Отношението ми винаги е било едно и също, отнасям се със сериозност и се интересувам за актуалните новини около вируса. Смятам, че всеки един осъзнал се гражданин трябва да подхожда сериозно и да не пренебрегва ситуацията, за да можем по-бързо да излезем от нея.


От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

Не съм сигурен дали правилната дума е "откажа", защото след настъпилото кризисно състояние в страната затвориха театрите, а както знаете, аз съм актьор и точно бях започнал репетиции по постановка с много известен и добър режисьор, както и с изключително талантливи колеги и бях много мотивиран и вдъхновен, но уви - принудително бяха спрени репетитициите и нямам търпение да започнем отново. Отделно кризисното състояние ме лиши от време с приятели, спортуване и т.н. Но вярвам, че скоро всичко ще се върне по старому.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Ами след като вирусът нарасна в България, аз реших да се прибера във родния си град Варна. В момента прекарвам време със семейството си и си припомням какво е било като съм живял преди 9 г във гр. Варна. Денят започва с хубаво кафе и преглед на новините около Covid-19. Препоръчвам четенето на книги, гледането на хубаво българско кино, а защо не и домашен фитнес. Никога не е късно да развием въображението си и да поддържаме форма.

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

По темата за паниката в Интернет пуснаха една много хубава приказка за "Смъртта и войника", която гласеше: "Смъртта отишла при войника и казала, че ще дойде утре в града и ще отнеме 100 живота. Войникът побързал да съобщи на съгражданите си, отишъл на площада и казал на колкото се може повече хора. На следващия ден смъртта дошла и прибрала със себе си 1000 души, войникът я попитал защо е казала, че ще отнемеш само 100 живота, а смъртта отговорила, че е отнела точно толкова, но другите са умряли сами заради страха и паниката и се е наложило да прибере и тях."

Любим плейлист в тези затворени дни?

Харесвам всички стилове в музиката. Особено обичам българската поп музика. Имаме много талантливи български изпълнители, така че с удоволствие си пускам техните песни, докато прекарвам време вкъщи с близките си.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

Препоръчвам филмът "Ирина" и книгата "Лидерите винаги обядват последни" на Саймън Синек.

Какво бихте посъветвали всички други?

Съветвам гражданите да не изпадат в паника, защото това е най-смъртоносното нещо. Съветвам за висока отговорност към хигиената и да се спазват всички неща, който органите на реда ни съобщават. Вярвам, че с общи сили и енергия ще се измъкнем и от тази трудна ситуация.

 

Интервю на Илиана Симеонова