#София вкъщи - Актьорът Асен Кукушев: Правя видеа за канала ми, преподавам на деца онлайн и спортувам

icon
Sofialive.bg
Източник: Асен Кукушев

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Асен Кукушев е актьор, хип-хоп певец и преподавател по английски език за деца в частна детска градина. Учил е актьорско майсторство в Нов Български Университет (в класа на Цветана Манева) и в East 15 Acting School (Лондон). Докато е студент в НБУ се запознава със Захари Танев и Дулислав Дулев, като тримата правят собствена театрална трупа. Имат две доста успешни постановки – „Нагоре ли отивате?“ и „Капаро за трима“, с които радват почитателите на театъра на различни сцени из страната. Освен с представления в театъра и уроците пред бялата дъска Асен се занимава и с музика. Той е част от групата RDMK (Руди, Дули, Муден и Кукушев), с която са издали доста успешни парчета, а скоро предстои издаване на нов албум.

Решихме да се свържем с Кукушев, за да разберем какво прави по време на карантина и дали тя го е вдъхновила за още творчески проекти. Ето какво ни сподели той:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Спазвам разпоредбите, които са едни и същи за целия свят - стоя си вкъщи, избягвам да се срещам с хора и не излагам близките си на риск. Рожденият ми ден беше по време на карантината. Трябваше да бъда в Италия с приятели, но вместо това бях вкъщи, а майка ми дойде само за да ми подаде една торта.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

Честно казано от самото начало я взимам насериозно, но не вярвах, че ще се отрази толкова много на целия свят. Лично аз не съм фен на конспиративните теории и не губя време да философствам по темата. Действам, за да можем възможно най-бързо да се върнем към нещата, които ни правят щастливи.


Една от популярните песни на групата


От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

От семейството и приятелите си най-вече. И разбира се, от театъра. Представленията, в които участвам бяха отменени, както и целия театрален сезон. Но, на есен с песен.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Аз много се забавлявам вкъщи, имам възможност да снимам видеа за YOUTUBE, открих, че мога и да работя дистанционно с децата от детската градина, където преподавам. Даже имам воля да спортувам вкъщи, с което се гордея. Открих също, че няма нищо лошо в това и да не правиш нищо. Да не забравяме, че това е доста стресов период за всички и няма проблем ако не завършиш Харвард дистанционно или не запишеш курс за управление на совалка.

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

Аз не съм човек, който се поддава на паника. Едно единствено нещо е непреодолимо и този вирус много добре ни го напомни. С всяко друго можем да се справим.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Нека не звучи нарцистично, но с RDMK подготвяме нов албум и през повечето време слушам проекто песните, върху които работим. Иначе за вдъхновение - Джъстин Тимбърлейк, винаги.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

"AFTER LIFE" с Рики Джарвейз по NETFLIX. Започнах да чета "Крадецът на книги" на Маркъс Зюсак, мисля, че ще ми стане любима.

Какво бихте посъветвали всички други?

Истината е, че не искам да ги съветвам нищо. Всеки изведнъж стана епидемиолог, финансист, политик, психолог, конспиратор и екстрасенс и съветва хората от всяка една трибуна. Ще им пожелая скоро да се видим на плажа.

Кое е първото нещо, което ще направите след като карантината бъде отменена?

Ще отида до морето. Това ще значи, че вече наистина съм свободен.

 

Интервю на Илиана Симеонова