#София вкъщи - Актьорът и репортер Дилян Калчев: Спазвам диета, гледам стари класики и търся репортажи

icon
Sofialive.bg
Източник: Дидо Калчев

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Дилян Калчев е само на 23 години, а вече е доста популярна личност в онлайн средите. Някои от вас го познават от телевизионния екран като журналист и репортер в Нова телевизия. Той завършва специалност "Медийна продукция" в Англия и от доста време се занимава активно с актьорско майсторство - играе в сериала "Революция Z" и в сериала 'Will", сниман в Англия, където си партнира с британския актьор Ewen Bremner. В момента участва в популярния онлайн сериал "Аз съм Изи", където играе главна роля. Други от вас може би са го виждали като част от успешни фотосесии, защото другото му поприще е моделството. Работил е за топ агенция в Индия, а тук в България е бил част от Ivet Fashion.

Решихме да се свържем с Дилян, за да разберем как карантината се отразява на професионалния и личния му живот. Ето какво ни сподели той:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Като цяло, не съм много сигурен на коя от теориите за коронавируса вярвам, но съм сигурен, че го има. Толкова ли е опасен, колкото споменават, не знам. Гледам да спазвам мерките, наложени ни от държавата. Купувам лекарства и пазарувам за бабите и дядо ми, когато мога. Карам им се, като искат да излизат. Знаете ги старите хора - по цял ден се чудят какво да правят, пък какво остава в това извънредно положение. Мия си ръцете, нося маската и съм ограничил контакта с хората, колкото е възможно.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?


В началото знаех, че тази зараза не е шега работа и се чудих защо всички толкова много се бъзикат по социалните мрежи, след като щом има толкова много заразени в една държава, в един момент ще тръгне и по други, все пак всички дишаме един въздух. Първите дни, когато обявиха извънредното положение, бях доста притеснен и не знаех какво точно се случва. Притеснявах се какво се случва с живота ни от тук нататък. Гледах новините по 3-4 пъти на ден, супер съсредоточен, и просто мислих и мислих колко трудно ще преминем през това. В последствие обаче тръгнаха и много конспирации, коя от коя по развинтена или фантастична. Въпреки това се разчетох из интернета и си направих своите собствени изводи. Човечествтото е оцеляло през годините от какво ли не, едва ли един вирус ще ни бутне. Да, наистина доста хора ще си отидат, но животът продължава и знам, че и това ще мине.

От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

Водя доста социален живот, срещам се с доста хора по всякакви места. Като цяло много обичам да излизам. Тази социална изолация ми влияе доста негативно, скучно ми е вкъщи по цял ден, имам нужда да се разсейвам, да чувам различни истории и да се запознавам с нови хора. Всички забавления са спрели, няма спорт, няма социални мероприятия, няма паркове, няма нищо…

Майката и сестричката на Дилян


И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Едно от най-позитивните неща на извънредното положение е, че имам цялото време, за да бъда със себе си. Започнах да спазвам диета, нещо което се каня от много време да направя. Осъзнах кои са вредните навици, които всекидневно имам и леко по леко се опитвам да ги намаля или направо спра. Реших дори да започна да чета книги, нещо което от доста време се опитвам да започна. В момента работя 1 седмица от вкъщи и 1 седмица от телевизията. Когато съм от вкъщи отговарям за служебния телефон на цялата телевизия и изпращам сигналите към продуцентите. А от телевизията, предимно търся и подготвям репортажи и материали за следващият ден.

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

При мен паника не може да настъпи, освен ако не си усещам телефона в джоба (смее се). Психически стабилен съм и не се притеснявам от такива неща, рано или късно всички умрем, въпросът е кога. По-добре никой да не знае. Вярвам, че ако сме отговорни и ограничим контактите с хора, ще се справим и ще преминем през пандемията. Повече се притеснявам за момента след като приключи карантината. Това ще бъде дълга травма за нас и ще трябва да мине доста време докато се отпуснем и преминем към стария си начин на живот, който може би ще бъде изцяло нов. Мисля, че сега е времето, в което планетата ще може да се излекува, толкова много еко активисти говореха за това, че трябва да намалим употребата на газове, пластмаса и т.н. Е, ето дойде този момент. Да се надяваме, че планетата ще си почине добре от нас!

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Аз съм огромен фен на електронната музика - предмино техно.Пепоръчвам изпълнители като Hot Since 82, Michael Bibi, Joseph Capriati, Gaiser, Amelie Lens и т.н. Колкото до друг стил, обичам много рап/трап. Eminem, Wu tang clan, 2pac, NWA, Joyner Lucas, Tekashi69, Kendrick Lamar, Virgo. И естествено не на последно място - страстта ми към рок/блус/джаз: Eric Clapton, BB King, ACDC, Phil Collins, Elvis Presley.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

Не обичам много да препоръвам филми, защото всеки човек си има вкус и няма да хареса всичко. Но това, което при мен се отразява много добре - започнах да гледам филми, който съм гледал толкова отдавна, че дори не ги помня. Доста добре ми се отразява. Минах през: "Бързи и яростни" първите 3 части, изгледах "Матрицата", "Мъже в черно", "Изкуплението Шоушенк", "Космически забивки", "Мълчанието на агнетата" и т.н и т.н.

Какво бихте посъветвали всички други?

Каквато и да е истината зад този вирус, трябва да останем единни. Всички искаме да приключи, всички искаме да ходим на море, в чужбина и какво ли още не. Дали сте съгласни с извънредните мерки е друг въпрос, но трябва да разберем, че щом така са преценили от правителството значи това е най-добрият вариант. Както виждате, това е обхванало цял свят и всички лидери на държавите са взели подобни мерки. #stayhome

Кое е първото нещо, което ще направите след като карантината бъде отменена?

Първото нещо, което ще направя след карантината, е да отида и да се видя както трябва с бабите и дядо ми. Не съм ги виждал от доста време, а само се чуваме по телефона. Липсват ми, това са хората, които са ме отгледали и не знам колко време имам още с тях, затова искам да го използвам до край.

 

Интервю на Илиана Симеонова