#София вкъщи - Рапърът Пело: Пиша нови песни, правя клипове и наваксвам с уроците

icon
Sofialive.bg
Източник: Пело Кръстев

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Пело е познат персонаж от предишно наше интервю. Той е само на 15 години, а вече има над 10 песни и над 30 000 последователи в социалните мрежи. Той е ученик, рапър, водещ на рубриката "Пет минути с Пело" в собствения си Youtube канал и не само - той води и рубрика по телевизията, в която активно анкетира дали хората спазват наложените от правителството мерки за ограничаване на коронавируса. Решихме да се свържем с него, за да разберем дали карантината е повлияла по някакъв начин на неговите публични изяви, или просто му е дала достатъчно време да наблегне на уроците в училище. Ето какво ни сподели той:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Гледаме да не излизаме много, стоя повече вкъщи, а ако се наложи да съм навън, пазя дистанция. Гледам да не се виждам с никого.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

Първоначалнно го приемах на шега, не вярвах, че би било толкова сериозно, колкото се оказа, че е. Трябва да се пазим взаимно, за да може да се преборим с този вирус!


От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

От това да излизам навън често. Аз много обичам да съм навън, да се разхождам и това, че сега не мога, ми е малко гадно. Трудно ми е даже да стоя толкова време затворен в нас, но се налага.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Нищо не съм открил, отвори ми се доста време да записвам и пиша нови песни, както й да мисля нови идеи за рубликата ми "5 Минути с Пело". Както и това да наваксвам в училище!

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

Аз лично нямам паника и не се притеснявам чак толкова много! Вярвам, че ще успеем да преодолем и това и скоро всичко да бъде както си беше.

Кадри от "Пет минути с Пело"


Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Зависи от много неща, не мога да посоча точно 5 или 10 песни които слушам.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

Филми - "Кучешки живот", "Падингтън"

Какво бихте посъветвали всички други?

Да се отнасят отговорно както към себе си, така и към околните!

 

Интервю на Илиана Симеонова