#София вкъщи - Актьорът Ивелин Найденов: Гледам хубави филми и слушам БГ радио

icon
Sofialive.bg
Източник: Ивелин Найденов

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Ивелин Найденов е млад, чаровен и талантлив актьор, с когото публиката се запозна в сериала „Забранена любов”, където играеше ролята на приятно разсеян младеж с прякор "Маймуната". По-късно участва във филма „Корпус за бързо реагиране”, където се превъплъти в компютърен специалист. Блестящо е участието му в пиесата "Не може да бъде". Ето какво ни сподели Ивелин за живота си по време на изолацията. 

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Много внимателно се почиства след дълъг работен ден. Почиствам обувки, дръжки на врати и абсолютно всичко слагам в пералнята. Много внимавам, защото вкъщи имам малко дете.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

В началото си мислех, че не е толкова сериозно, но в последствие разбрах и осъзнах, че наистина трябва да сме много внимателни и да пазим хората около нас. Човек не бива да се паникьосва, но е редно да има реална преценка за ситуацията и да пази себе си и заобикалящия го свят.


От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

Отказах се от среща с близки хора и от излизане от вкъщи. Сега работя също толкова много както и преди епидемията, но с доста изострено внимание. Съветвам всички да отклонят безцелните ходения по улиците и да спазват извънредното положение.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Не ми остава много време да съм вкъщи, но мисля, че човек може да погледне себе си и да обърне внимание на неща, които са му липсвали. Да поговори с близки по вайбър, да почисти дома си по-детайлно, да чете книги и куп други неща, за които винаги сме имали оправдание, че нямаме време.

Как се справяте с паниката? С какви мисли се въоръжавате срещу нея?

Мисля позитивно. Мисля за деня, в който отново животът ще върне онзи чар и сиво-ежедневен аромат, който често не сме харесвали, но сега осъзнаваме, че много ни липсва.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни?

Слушам БГрадио в колата и се радвам на живота, какъвто и да е той.

Филми и книги, които бихте препоръчали?

Не искам да звуча тъпо, но не ми остава време за книги.

Относно филмите - препоръчвам да се изгледа "Списъкът на Шиндлер", "Пиянистът" и подобни класики. Защо? Това са филми, които могат да накарат човек да се замисли и да си даде сметка, че въпреки извънредното положение, ние пак имаме избор. Надявам се да бъда разбран правилно.

Какво бихте посъветвали всички други?

Уважаеми хора, усмихвайте се, намирайте смисъл. Пазете себе си и околните. Знайте, че паниката не води до нищо добро. Скоро всичко ще е наред и ние отново ще се радваме на трафика и забързаното ежедневие. Бъдете здрави и се обичайте.

 

Интервю на Илиана Симеонова