#София вкъщи - Водещият Цветомир Иванов: Чета детски приказки във фейсбук и правя стендъп комедия

icon
Sofialive.bg
Източник: Цветомир Иванов

Коронавирусът прибра всички по домовете, защото изолацията е единственият начин да се справим с опасността. Животът между четири стени обаче може да бъде интересен, особено когато искаш да се отвлечеш от мрачните мисли. Затова от Sofia Live ще се опитаме да разкажем в поредицата #София вкъщи какво правят с времето си различни софийски персонажи.

Цветомир Иванов е веселият телевизионен водещ на популярното предаване "Семейни войни". Завършва НАТФИЗ в класа на професор Крикор Азарян с асистенти Тодор Колев и Николай Поляков. Играл е в постановките на Държавния театър в Перник, Театър „Българска армия“ и Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Телевизионната му кариера обаче не започва с предаването "Семейни войни". Първоначално той е водещ на първия сутрешен блок – „Почна се“. Участва в различни детски, кулинарни и хумористични предавания. Играе главна роля в телевизионния филм на БНТ „Корави старчета“ (2011), а във филма „Корпус за бързо реагиране“ се превъплъщава в ролята на компютърен гений. 

Решихме да се свържем с Цветомир, за да разберем дали карантината е повлияла по някакъв начин на неговите публични изяви или напротив - тя му е дала творческо вдъхновение за реализация на нови онлайн проекти. Ето какво ни сподели той:

Какво правите, за да се предпазите от коронавируса - вас и близките ви?

Не се различавам от другите хора. И аз като всички спазвам карантината, ограничил съм излизанията до минимум, мия ръцете, къпя се, преобличам се, проветрявам. Вече като излизам се проверявам - маска,ръкавици.

Как се промени отношението ви към заразата с времето - от първите дни, когато се разчуваше, до днес?

Не съм си променял мнението. Още в началото разгледах доста здравни сайтове и се информирах достатъчно. Затова нямам някакво по различни или по - негативно отнешение.


Цветомир Иванов с дъщеря си Калина


От какво се отказахте, за да спазвате изолацията?

Не съм се отказал от нищо кой знае какво.

И обратното: какво открихте, че може да правите, когато прекарвате повече време вкъщи? Как минава един ваш ден?

Сега тренирам вкъщи, а  преди нямах време. Сега намерих време за повече разговори и обръщане на внимание на семейството, повечко време за четене и хубави филми.

Как минава един ваш ден?

Имам доста задачи. Чета детски приказки и ги пускам в фейсбук страницата на "Парти Агенция Маска", правя онлайн стендъп комеди - имам и такава фейсбук страница. Ходя до ателието "Цветна магия", от което онлайн пускаме рисуване на картини. Чета книги, говоря с детето, проверявам пощата, разглеждам постоянно интернет пространството и търся нови форми за развитие - освен телевизията имам фирма за партита и събития "Парти Агенция Маска", Арт ателие "Цветна Магия" и Стендъп комеди страница - и по трите има доста работа.

Любим плейлист и песни в тези затворени дни? Филми и книги, които бихте препоръчали?

И на двата въпроса отговорът е един - всеки да слуша музиката, която харесва и да изгледа възможно най-много филми - ако може и български, книги, каквото имате в библиотеката и не сте прочели или сте забравили.

Какво бихте посъветвали всички други?

Спазвайте карантината, за да може по-бързо да паднат забраните.

Кое е първото нещо, което ще направите след като карантината бъде отменена?

Не съм мислил. Но може би ще спретна купон със служителите на фирмата, че тази година не съм им правил скара, а съм голям майстор.

 

Интервю на Илиана Симеонова