Феноменът мъж под чехъл

icon
Sofialive.bg

В една връзка най-важно е разбирателството между двамата парньори и това те да имат еднаква власт над случващото се в нея. Но има и едни такива по-особени, но доста обичайни случаи, в които най-често жената определя хода на събитията и направо изцяло контролира мъжа. Днес ще разгледаме характеристиките на представителите на мъжкия пол, които в общи линии никога не виждат дневна светлина и са безгласни букви, тъй като си седят под чехъла на любимата им.

 

Той винаги поглежда погледа на жена си преди да изрази мнение по даден въпрос

Независимо какво иска да сподели мъжът под чехъл, когато е в компанията на господарката си, камо ли ако има още хора с тях, той винаги поглежда към нея, за да провери дали случайно не трябва да млъкне внезапно. Ако има одобрението на жена си продължава да говори, но ако го стрелне с поглед спира посредата на изречението и сценичните му реплики бързо приключват. В случай, че не се усети обаче и продължи да дрънка е много вероятно да изяде някой шут под масата или да осъзнае, че го чака сериозен разговор в края на вечерта.

 

Мие чиниите и простира с удоволствие, което му е вменено от жена му

Освен, че ходи на работа и се занимава с ремонтни дейности из къщата, чехльото с удоволствие върши и домакинската работа. И въпреки че в началото може и да не му е било много на сърце да мие чинии, да пуска пералня и да приготвя вечеря, то постепенно ще не ще да се грижи за домакинството се е превърнало в удоволствие за него. Защо ли? Защото предпочита да му габясат пръстите и да се опръска с мазнина от тигана, отколкото жена му да му се скара и да му държи реч за това как не му е слугиня и няма да ходи след него.


 

Звъни или пише на партньорката си през цялото време, ако случайно е излязъл с приятели

Мъжът под чехъл излиза доста рядко с приятели, защото в по-голямата част от времето е задължен да бъде с половинката си. Но има и моменти, в които той все пак успява да се измъкне и да излязе за едно 30-40 минути да изпие по една бира с приятелите си. И дори да изглежда така сякаш поне тогава чехльото би могъл да си отдъхне и да си почине без да му се нарежда какво и как да прави, нещата не са точно така. Телефонът му е залепен за ръката му сякаш с лепило за моментно фиксиране, а погледът му шари подобно на този на грешник в църква. И не само че следи дали господарката му няма да му пише или звъни, ами направо той инициира комуникацията помежду им, за да се презастрахова и да е сигурен че няма да има скандали като се прибере.

 

Дори и нещо да не му се прави, той не смее да откаже

Никой нормален мъж не обича да върти по магазините като изоглавен или да гледа романтични комедии три пъти в седмицата, както и да придружава приятелката си на козметик, фризьор или маникюр. Изключение не прави и чехльото, но на него дори да не му се прави нещо в общи линии е по-добре да приеме, отколкото да показва нежелание. На него никога не му се задава въпрос започващ с: искаш ли; ако искаш; може ли; какво ще кажеш... Единственото нещо, което се изговаря по негов адрес е по-скоро едно еднозначно, точно и ясно: Ставай, тръгваме!

 

Чехльото винаги е съгласен с жена си и не иска да ѝ противоречи

Докато мъжете на място обичат да имат контрол над ситуацията, чехльото предпочита да се движи по течението или по-скоро да бъде теглен по него от жена си. Каквото и да каже тя той винаги е съгласен. Например ако му каже, че е безмозъчен тъпанар, когото не го бива в секса, мъжът под чехъл ще се съгласи и дори няма да възрази. Той е всичко това, което милото му каже и нищо от това, което тя не е изрекла.

 

Има общ фейсбук с милото

Чехльото е контролиран и в социалните мрежи и дори и там няма право на никаква свобода. Няма собствен профил във Фейсбук, защото жена му трябва да знае какво се случва с него и затова двамата си имат общ. А начинът, по който изглежда е повече от притеснителен, защото е обсипан с техни снимки по цялото протежение на стената. Хората в листа им с приятели са прецизно селектирани от жена му, а под повечето публикации има коментари от роднини и приятелки на любимата му. Приятелите на мъжа под чехъл не фигурират никъде, защото господарката му не му позволява да контактува с тях. Все пак нали излизат веднъж месечно за по максимум един час?

 

Няма приятели от женския пол, защото жена му му е предостатъчна

Приятелките са повече от забранени, както и заглеждането по представителки на женския пол. Ако погледът му недай си боже кривне и се плъзне по някоя женска, говори с такава или пък се запознае с някоя фльорца, със сигурност ще бъде изритан от вкъщи. А понеже чехльото не иска да спи на улицата, а да е при жена си и то завинаги, за да му е спокойно, че животът му е контролиран и всичко е под контрол – той предпочита да гледа само нея и всичко да е точно. Все пак не случайно хората са казали: „Да би мирно седяло, не би чудо видяло“.

 

Автор: Лиляна Гелев

А тук можеш да видиш едни от най-забавните неща дочути в София

Безкрайно добро барче