“Барби - Деси” и “Опенхаймер - АЕЦ Белене” - как щяха да изглеждат блокбастърите, ако бяха български

icon
Sofialive.bg
Източник: Alexandra Films, Forum Film Bulgaria, Колаж: Actualno.com

Един прочут американски режисьор вече ни разказа какво ще стане “Ако импресионистите бяха зъболекари”. Ние обаче решихме да си пофантазираме как щяха да изглеждат тазгодишните “Оскар”-ови фаворити, ако бяха български филми.

 

“Барби”

Още: Пеевски влиза в “Ергенът”, прави ротация с Алек

Тук главната героиня ще е чернокоса, което на пръв поглед е скандално, но все пак сме на Балканите, а и нали постоянно се говори за равенство и квоти в киното. Героинята е от Дулово и не се отличава с кой знае какви интелектуални способности. Тя обаче е кокетна и много напориста. Идва в София и тук среща своя Кен. Той е от Банкя, но това са детайли. Важното е, че Барби израства много като личност и прави шеметна кариера. Позитивен филм, показващ, че всеки може да успее и че жените могат да заемат постове, считани доскоро за “мъжки”.

 

“Опенхаймер”


Мрачна психологическа драма за душевните терзания на един дългогодишен премиер относно АЕЦ Белене. Филмът проследява еволюцията на неговата мисъл от “гьол” до “красив проект” и после отново до зачеркването на идеята, за да се ориентираме към седми реактор в Козлодуй. Мащабен филм с огромен бюджет, изхарчен най-вече в посока към руски компании.

Още: “Възраждане” - Варна поема към Гърция, за да освободи Ергена от опашката с жени

 

"Убийците на цветната луна"

Гангстерски филм за убийствата на Алексей Петров и Мартин Божанов - Нотариуса. Тук има всичко - мафиоти, магистрати (тези две думи може и да не са разделени със запетая, а направо да ги свържем с тире), тайни клубове, бездомник, който праща заплашителни мейли, и е заловен не къде да е, а край гробище! В сценария има и смартфон, който трябва да се отключи, но нашите служби не успяват и чакат помощ отвън.

 

Още: Ще снимат “Под прикритие” в клуба на Нотариуса за по-голяма автентичност

“Клети създания”

Експериментален и шантав филм за живота на българите по време на Прехода. Една творческа амалгама от медицински сцени (алюзия за проблемите на здравеопазването и слабо развитото донорство), еротични кадри (намек, че Прехода *ба майката на обикновения човечец) и кораб, който пътува из Средиземно море, защото това е мечтата на българина - на яхта в Гърция или Италия.

 

 

Още: Радев и Пеевски се изправят в ММА двубой в зала Арена София на 8 март

Автор: Дон Базилио

Илън Мъск купи “Школо”, за да избира от базата данни имена за бъдещите си деца

Новият датски крал абдикира и отстъпи трона на Деси Атанасова

Новогодишната реч на Радев ще е на руски, Волгин ще свири на балалайка

Най-големите издънки на 2023 г. - част 2

Боби Михайлов се застъпи за МОЧА: Взимам бронзовите фигури в БФС, ще подсилят екипа ми