Бойко предложи Брендо и Ян Бибиян за ротационни премиери

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Само ден след началото на консултациите при президента Бойко Борисов вече е готов с предложение за премиер на бъдещото правителство.

Всъщност предложенията са две – Брендо и Ян Бибиян, които ще се редуват на поста през няколко месеца. Ротацията се налага не за друго, а защото Брендо все пак е в затвора и трябва от време на време да влиза там, за да си излежи присъдата.

„Брендо има международен опит, знае как да ръководи хора. Куражлия е, а и няма да прави глупости, защото веднага ще му увеличат присъдата“ – обоснова избора си бившият премиер от Банкя. Той добави, че срещата с Брендо за преговори е била насрочена в един манастир, но в последния момент рандевуто е преместено в затвора.

Другото предложение за премиер е Ян Бибиян, за да се спази настоящата тенденция, че на важни постове в държавата се слагат хора, чиято фамилия завършва на „ян“.

„Ян Бибиян знае как да се оправи с дяволчето Фют, а това е важно за всеки политик. Освен това има опит, ако някой замени главата му с глинена, която е празна от мисли. Ян Бибиян може да се справи и със злия магьосник Мирилайлай“ – припомни сюжета Борисов и много анализатори съзряха в думите му намесата на Любен Дилов-син, тъй като всички знаем, че Бойко е чел само една книга – „Винету“.

Борисов изтъкна и още едно достойнство на Ян Бибиян – ходил е на Луната, така че няма нужда да угажда на ИТН за изпращане на македонец в Космоса.

Лидерът на ГЕРБ ще съобщи имената на министрите след края на европейското по футбол, тъй като сега е много зает, а и трябва да пътува до няколко разклона из страната, за да се срещне с кандидатите за престижните постове.


 

Автор: Дон Базилио