Асфалтират Симеоновския лифт, за да не си личи, че го е имало

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Тази нощ Симеоновският лифт на Витоша е бил старателно асфалтиран, научи нашият кореспондент по въпросите на внезапните ремонти.

По този начин се осуетява разследването защо няколко години лифтът не е бил поддържан, а фирмата собственик се сети да обяви окончателното му спиране точно преди изборите.

По всяка вероятност асфалтирането е направено от фирма, близка до партията, управлявала София над 15 години. Така ще се прикрият всички следи от евентуална безстопанственост. А дали в спешния ремонт пръст има и НСО, по подобие на странното асфалтиране край Аксаково, остава само да гадаем.

Още: Елена Йончева ще е ротационен евродепутат - всяка година от различна партия

Зевзеците вече обявиха, че трасето е асфалтирано от подлия евроатлантически тандем Кирил и Асен в колаборация с дуото Иванов - Атанасов, като едната половина от ремонта е направена с „официален кеш“, а другата половина с „неофициален“. Оставало само да се реши дали алеята ще се ползва за паркиране и дали паркирането ще е назад – щекотлив въпрос, който предизвика голямо напрежение в центъра на София.

Засега най-доволни от ремонта са абитуриентите, които се насочиха с луксозните коли и балоните си към новото трасе, за да се засилят подобаващо по пътя си към истинския живот.

Появиха се и предложения за какво може да се използва долната станция на бившия лифт – от частна болница „Витоша и аз“, през музей на надеждите на София за домакинство на зимни олимпийски игри, та чак до офис на Антон Хекимян, Мария Габриел и останалите политици, на които Борисов намаза ските и ги пусна надолу по пързалката.


Засега съдбата на съседния неработещ лифт – Драгалевския, е неясна, но едва ли ще бъде асфалтиран, тъй като природозащитници вече сформират партизански отряди за денонощна охрана на съоръжението, което геният на чиновническия изказ е кръстил „пътническа въжена линия“.

Още: Махат машинното гласуване заради бременни жени и кошути

 

Автор: Дон Базилио

Ще снимат “Под прикритие” в клуба на Нотариуса за по-голяма автентичност

Новогодишната реч на Радев ще е на руски, Волгин ще свири на балалайка