Главчев поема и Светия синод

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

На двамата мъже с наднормено тегло, управляващи държавата, не им хареса, че процесите в Българската православна църква текат бавно и изборите за патриарх ще бъдат чак на 30 юни.

Това се пада след изборите, което не е добре, защото се изпуска още една възможност за влияние върху миряните. Ето защо на среща със симпатизанти Бойко Борисов разкритикува Началника.

“Казах Му, че много ги е отпуснал поповете и действат доста мудно. Заръчах Му Светия синод да се разбърза малко и до няколко дни да имаме патриарх. Ако не се съобразят с препоръката ми, ще направя да се съобразят впоследствие” - съобщи Борисов, гледайки нагоре към небето, където е Началника.

Още: Махат машинното гласуване заради бременни жени и кошути

Само няколко часа по-късно от Светия синод съобщиха, че предлагат за патриарх шефа на ДАНС. Решението е логично, тъй като БПЦ и ДАНС са партньорски служби, гледащи предимно на изток.

“Идеята ни се спусна свише като Благодатния огън и веднага запали в нас стремлението към по-бързо изцеление на душите ни” - заявиха висшите духовници.

Тази сервилност, при това дошла толкова бързо, подразни дългогодишния премиер, който поне за пред медиите се нацупи и отсече “Това не зависи от мен”.


Предложението шефът на ДАНС да оглави БПЦ предизвика голям смут сред градската десница и те заплашиха с протести. В този момент Димитър Главчев отново демонстрира своята мъдрост и държавническо мислене. Той предложи сам да поеме ръководството на Светия синод и да стане духовен пастир на нацията.

Още: Безработната Габриел влиза в Dancing Stars, финансовият министър не чул призива й “Асене, върни малко!”

Президентът Румен Радев се направи на изненадан и нарече идеята авангардна, но то в момента всичко в страната е такова - от мустаците на телевизионния продуцент Евтим Милошев, който стана министър, до явяването на Гешев на изборите чрез партията на българските жени.

Най-доволни от цялата дандания са работещите в столичния куклен театър, които си избраха директор овреме, та няма да се наложи Главчев да поема и този ангажимент.

 

Автор: Дон Базилио

Още: Пеевски влиза в “Ергенът”, прави ротация с Алек

“Възраждане” - Варна поема към Гърция, за да освободи Ергена от опашката с жени

Ще снимат “Под прикритие” в клуба на Нотариуса за по-голяма автентичност

Боби Михайлов се застъпи за МОЧА: Взимам бронзовите фигури в БФС, ще подсилят екипа ми