Джо Байдън се оттегли и разкри защо край къщата на Бойко има снайперисти

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty images

Американският президент Джо Байдън се оттегли от надпреварата за нов президентски мандат. С това свое решение той показа, че в 81-годишния му мозък все още има живи клетки, но те не са много, тъй като Байдън определи за свой наследник в кампанията Бойко Борисов. 

Така бе разкрита мистерията защо домът на партийния лидер в Банкя се охранява от командоси, които един генерал незнайно защо нарече снайперисти. Бойко отдавна е бил определен като резервен вариант за Белия дом и затова се е наложило да бъде пазен като писано яйце.

Решението на Байдън разкри и друг сюжет от българската политика. Стана ясно, че Румен Радев се е нацупил и отказал да ходи на срещата на НАТО във Вашингтон, защото не е бил избран за нов обитател на Белия дом. В американската столица пилотът се е надявал да получи ключовете за Овалния кабинет.

„Избрах Борисов не толкова заради сантимента, че името му започва с Б като моето. Избрах го, защото трима папи са го галили по главата. Освен това два пъти е бил в Белия дом, на камината. Познава сградата и знае къде е тоалетната, а това, повярвайте ми, е много важно. Казвам ви го като мъж, който е на 81“ – каза с хриптящ глас и сетни сили Джо Байдън.

Той добави, че Бойко Борисов трябва единствено да си намери първа дама. Бил чувал за някаква Мати Хари, което звучало леко притеснително, но и интригуващо.

Бойко Борисов благодари за оказаното доверие. Той обеща да отиде „на камината“, но след като свърши европейското.

„Нека Кирил и Асен да видят как се прави. Аз може да не съм учил в Харвард, но хората във Вашингтон ме посрещат с топовни салюти. А от Промяната само знаят да ме слагат по техните билбордове и да ми се подиграват“ – поясни троснато Борисов и се прибра вкъщи при снайперистите, за да гледа мач по телевизията.


 

Автор: Дон Базилио