Пеевски поиска надуваемата лодка от Христо Иванов, щял да акостира на един плаж

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Делян Пеевски пи интелектуално кафе с бадемово мляко в скута на бившия лидер на „Да, България!“, научи нашият кореспондент по въпросите на баристиката и надуваемите лодки.

Съпредседателят на ДПС е решил да направи този ход в миг на отчаяние, тъй като на главата му се струпаха много проблеми. Последната седмица бе много тежка за Пеевски, а най-лошото е, че един хидроинженер е спрял да му вдига телефона.

Това е все едно на един обикновен избирател да спре да му вдига кварталният водопроводчик, но умножено по 100. Даже по 1000.

„Ицо, ти баща, ти майка, ти съпредседател, трябва ми твоята лодка, която много добре акостира на охраняеми плажове“ – казал Пеевски на Иванов.

Бившият министър на правосъдието се опитал деликатно да каже на събеседника си, че лодката не е предвидена за толкова голям товар и може да потъне, но Пеевски помислил, че става въпрос за преносно потъване.

„Няма да потъна, а ще изплувам още по-нагоре в бурните води на политическото море“ – заявил Пеевски, горд с измислената от него алюзия.

Христо Иванов, разбира се, веднага се досетил на кой плаж ще акостира Пеевски, но решил да не бъде егоист и джентълменски се съгласил да даде лодката.


Нещо повече – той дори дал ценни съвети кой охранител на плажа с коя ръка е по-силен, дали обича да хвърля знамена и други подобни. Препоръчал на Пеевски, ако не може да запомни тези данни, да си ги напише на една бутилка като английският вратар на европейското по футбол.

Най-объркани от цялата ситуация са слугинажните медии, които не знаят как да балансират между хидроинженера и Пеевски при отразяването на трусовете в ДПС.

Големите телевизии вече подготвят 8-часови блокове, в които ще проследят лодката по пътя й към плажа с няколко дрона, армия от репотерки и една астроложка, която ще обясни дали планетите вещаят успешно акостиране. За да баламосат зрителите и да ги отклонят от същината, телевизиите са поканили в студиата си експерти по надуваеми лодки, по морско плаване, метеоролози, които да говорят за вълнението на морето и прочие.

Очаква се лодката да акостира на плажа около 18:30 ч., за да не попречи на рекламните блокове, а и да може да влезе като първа новина в централните вечерни емисии.

 

Автор: Дон Базилио