Елена Йончева ще е ротационен евродепутат - всяка година от различна партия

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Другарката Елена Йончева се опита да успокои избирателите, шокирани от преминаването й в отбора на ДПС. Както знаете, тя прие поканата на Делян Пеевски да се кандидатира за нов мандат в Европейския парламент, но този път като представител на ДПС.

“Делян Пеевски е спокоен човек и не чупи маси, когато го ядосат. Освен това прави много хубаво кафе. Как да му откажеш?” - попита Йончева на среща с избиратели в Благоевград - районът, номинирал я за предстоящите избори.

За да поясни още по-добре политическия си завой, тя бе облечена с рокерско яке, на което бе изписано “Ако четете това, значи ми е паднало пердето” - препратка към якето на Сергей Станишев при пътуването му към Бузлуджа преди доста години.

Още: Главчев поема и Светия синод

Йончева използва и друга препратка - този път към една реклама на западняшко кисело мляко, в която участва навремето.

“Казах си стига” - така журналистката отговори на въпрос защо изоставя партията столетница.

Елена Йончева сподели, че е решила в новия си мандат всяка година да сменя партията. На това я е научил журналистическият принцип за плурализъм на мненията.


“Ще започна като депутат на ДПС, после “Възраждане”, после ИТН - това са все партии, с които гледаме в една посока. ГЕРБ също е вариант, нищо че гърбът на Борисов е голям и хлъзгав. Ако БСП се освободи от Нинова, мога да бъда и техен представител” - поясни Йончева.

Още: Безработната Габриел влиза в Dancing Stars, финансовият министър не чул призива й “Асене, върни малко!”

Тя спечели сърцата на част от избирателите, като чистосърдечно си призна, че за самотна майка с дете е по-добре да остане в Брюксел, където има достатъчно детски градини и училища.

“Защо да се местим в София и да се чудя къде да “стокирам” багажа си като Мария Габриел. Да се чудя как да събера точки за кварталното училище и прочие. Най-добре си е в Брюксел” - казала Йончева пред неколцина жени в помашките села край Благоевград.

 

 

Още: Пеевски влиза в “Ергенът”, прави ротация с Алек

Автор: Дон Базилио

Ще снимат “Под прикритие” в клуба на Нотариуса за по-голяма автентичност

Илън Мъск купи “Школо”, за да избира от базата данни имена за бъдещите си деца

Новият датски крал абдикира и отстъпи трона на Деси Атанасова