Иконите на стрийт-стайла

icon
Sofialive.bg

През последните години под обективите на модните среди застава феноменът стрийт-стайл и на нас ни е пределно ясно, че той набира все по-голяма популярност. От първите редове на модните ревюта до улиците на Милано, Париж или който и да е голям моден център, звездите на стрийт-стайла привличат погледите на всички. И на професионалните фотографи, и нашите.

Ето, ние от Sofia Live сме ти подбрали няколко от иконите на стрийт-стайл културата, които определено ще те вдъхновят.

Linda Tol
Линда е известен стилист и блогър, а преди да се захване с това е работила като моден PR агент в Амстердам. Какво я прави икона ли? Нейната запазена марка е платинената къса коса с бретон тип „момчешка прическа“, а самият й андрогенен стил я отличава от околните. Сега тя работи и за списание Glamour, а също има договор с L’Oreal Paris.

A post shared by Linda Tol (@lindatol_) on Aug 13, 2017 at 7:47pm PDT

Chiara Ferragni
Популярността на Киара се ражда през 2009 година, когато тя прави своя блог TheBlondeSalad.com. Това много бързо я изстрелва от позицията й на моден блогър към света на известните инфлуенсъри. А от Forbes я включват в списъка на 30-те най-успешни личности под 30 години. Киара не само се появява на кориците на десетки модни списания, но и има своя собствена марка за дрехи. Не е зле за блогър, а?


Anna Dello Russo
Е, Анна определено е една от най-емблематичните икони на стрийт-стайла. И една от първите, също. 13 години работи в италианския Vogue, а по-късно става и главен редактор на мъжкото издание L’Uomo Vogue. В момента е директор „Мода“ и творчески консултант в японския Vogue. Любимка е на модните блогъри и фотографи заради своето екстравагентно облекло и постоянната смяна на тоалетите по време на световните седмици на модата.

Автор: Мина Георгиева

И как да ги разпознаем