5 начина да си по-интересен от филма в киносалона

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

В киносалона винаги ще се намерят хора, които да развалят удоволствието от филма. Дори да има предупреждения от екрана преди началото за изключване на звука на телефона – достатъчно е дори един човек да игнорира посланието и да зазвъни. Ако обаче искаш да привлечеш повече внимание от филма и да спечелиш джакпота на омразата на всички в киносалона – следвай тези съвети.

 

1. Проведи телефонен разговор, в който обясняваш, че не можеш да говориш. Така де, какво привлича повече внимание от това да ти звънне телефона по време на филма? Да вдигнеш и да проведеш разговор, разбира се! Важното е обаче като вдигнеш да започнеш с “Айде после ще ти се обадя, че съм в киното и не мога да говоря”. От ключово значение е да не затвориш, а да продължиш поне 5 минути да обясняваш, че не можеш да говориш, но все пак да свършиш работа. “Да, утре ще ги изпратя. Не, той Стойчо вече е там. Добре, айде, че не мога да говоря. Да, ще се разберем, да. Не, аз чак в петък ще мога, ама ще видим, айде, че съм в киното. Дюн две. Не, недей му звъня сега, аз ще се оправя. Ми не знам, поне трима, ще питам после Вени. Айде и на тебе, да. Айде. Ще предам, ще предам. Много поздрави и на тях. Айде. Айде. Ааайде. Ще го питам, да. Айде”. Бонус точки печелиш, ако след това обясниш на човека до теб кой ти е звънял и за какво, за да може всички, които не са чули отсрещната страна, да придобият представа какво се случва в живота ти. И без това вече са по-инвестирани в твоята история, отколкото във филма.

Още: Как ще се развие “Ергенът” до края на сезона (предсказания)

 

2. Запълвай драматичните паузи във филма с шумно хрупане. Ясно е, че всички ядат пуканки и дори начос в киносалона, но неписаното правило гласи, че е възпитано да хрупаш само по време на шумните моменти от филма. Експлозии, музика, битки, автомобилни гонки – важното е да са по-шумни от теб. Какво обаче значи някакво си възпитание? Друго си е в края на “Опенхаймер”, когато тишината играе ключова роля в сценария, ти да хрупаш шумно и с отворена уста. И да, всеки може с начос, но ако искаш да си истински забележим – внеси си начос чипс и го отваряй бавно и шумно, точно както после можеш да го хрупаш. Следващото ниво (при това здравословно) – внеси една зелка и я хрупай директно. Целина, камба и хрупкав салатен микс в найлонов плик също вършат работа. Не забравяй и шумно да сърбаш напитката си, а ако се оригнеш за финал – моментално удвояваш точките си. Може да пробваш и да пърлиш шунка със запалка. Сигурно ти звучи нелепо, но съм виждал човек да го прави в нощния рейс Силистра – София в 5:20 сутринта. Щом той може – и ти можеш.

Още: 5 варианта къде е изчезнала Кейт Мидълтън


 

3. Вдигни си яркостта на телефона максимално и си чати. Да говориш по телефона в киносалона е проблем горе-долу откакто се помня. Затова можеш да подходиш учтиво и да не говориш, но да си пишеш по време на филма. Ясно е, че нито един твой важен разговор няма как да почака, затова се постарай да вадиш телефона си често и да си пишеш съобщения така, че всички зад теб да могат да ги видят. Вярно, може да проявиш разбиране и да си намалиш яркостта докрай, за да не светиш в очите на всички зад теб, но пък така те няма как да разберат, че твоят социален живот е по-важен от филма. Това може и да е твоят тих протест срещу филма, който явно намираш за скучен. Във всеки случай това “hahahah nz bate ama ti si zn” няма как да почака и няма как да не е с максимална яркост.

 

Още: 5 признака, че вече си истински софиянец

4. Задавай въпроси, спекулирай, или просто покажи, че знаеш повече. Нормално е да се объркаш по някое време какво се случва в тоя филм, особено ако прекараш доста време на ярко светещия екран на телефона си. В този случай е редно да попиташ човека до себе си какво се е случило, за да се стигне до този развой: “Ама те откъде знаят, че той още е жив?”. Така поставяш бремето на бърборенето върху другиго и разбираш какво става във филма. Да, по време на обяснението може да изпуснеш друг важен детайл, но щом има кой да ти разяснява – всичко е наред. Друга опция е да правиш прогнози какво ще се случи: “Според мен тоя ще се окаже, че има двойна игра”. А най-добре е да правиш софт спойлери, ако филмът е по книга, която вече си прочел/а: “Не знам какво ще стане, но в книгата тоя герой го убиват и накрая се оказва, че главният е бил жена през цялото време”. Бонус точки печелиш, ако го направиш още по-софт: “Няма да ти издавам нищо, ама не се привързвай много към тоя герой”.

 

5. Подритвай седалката на човека пред теб. Не, не говоря да риташ седалката на някого агресивно. Става дума за това да си опъваш краката, за да ги опреш в седалката пред себе си. Майсторлъкът е да го правиш достатъчно безобидно, за да не предизвикаш моментална реакция, но достатъчно дразнещо, за да караш човека пред теб да усеща как нещо му подпира седалката отзад и да се чувства така, сякаш той пречи на теб, а не обратното. Тройни бонус точки печелиш, ако тактуваш с крак в ритъма на саундтрака и да блъскаш по-силно по време на експлозии. Така ще създадеш усещане за 4D кино на човека пред теб, за което реално той трябва да ти благодари. 10х бонус точки печелиш, ако си доведеш челядта в киносалона, особено ако е на филм, който не е за деца. Тъй като обаче няма кой да те спре, остави на детето да рита колкото иска, да реве, да пита “Колко още време има”, да казва “Пишка ми се” и да пищи уплашено от шумовете от филма. 100х бонус точки, ако се държиш по същия начин без да си дете.

Още: 5 начина да си супер интересен в градския транспорт

 

Само казвам, че почти всички тия неща ги изживях, докато гледам “Dune 2”. И само казвам, че всички бяха дело на хора на над 30-годишна възраст. Така че възпитанието не е изпуснато само у вечно виновните тийнейджъри.

Супа за Мона Лиза, сопа за екоактивистите

Asam balgar4e obi4am

Комедията: трагедията на златните глобуси