Кои са най-подходящите мъжки обувки за сватба през лятото?

icon
Sofialive.bg
Източник: Lazarini.eu

Изборът на такъв модел е от сериозно значение, тъй като поводът е задължаващ, но и комфортът тук играе голяма роля при избора. Как да изберем официални мъжки обувки, които да са елегантни, но и удобни? На този въпрос ще ни помогнат специалистите от модния бранд LAZARINI, които имат повече от 27 години опит в областта на официалните мъжки облекла и обувки.

Бързаме да ви успокоим: мисията е възможна! Имате избор между два стила за сватбеното си тържество: официален и спортно-елегантен. Отправната точка за избор на подходящия чифт зависи от стила на вашия мъжки костюм. Ако той е по-консервативен, тогава и обувките ви следва да бъдат в официален стил, ако е с модерна кройка, заложете на спортно-елегантни мъжки обувки.

Първо трябва да изберете мъжки сватбен костюм, риза и аксесоари към тях и едва тогава започнете да разглеждате възможните варианти за подходящи мъжки обувки за вашата лятна сватба. 

Официални мъжки обувки за вашата лятна сватба

В магазините на LAZARINI ще откриете много подходящи модели за вашия специален повод. Те са изработени от естествена кожа, в бордо, черно, тъмносиньо и тъмнокафяво. Върховете на тези модели са с ефектен цветови акцент: те са в по-тъмен нюанс от основния на обувката. Нашите модели официални мъжки обувки са подходящи за носене и с облекло в спортно-елегантен стил, което прави покупката им изгодна и практична, тъй като няма да бъдат обувани единствено за сватбеното тържество.

Лачените модели и тези с връзки са най-подходящи при мъжките костюми за сватба в официален стил.

Повечето модели официални мъжки обувки се предлагат в различни цветови нюанси, за да отговарят максимално точно на конкретните клиентски нужди и изисквания. Безупречният стил се постига при максимална хармония между нюансите на цветовете на избрания мъжки сватбен костюм и на харесаните мъжки официални обувки. Защото, освен стилово, те трябва да се съчетават и цветово.


Можете да се спрете на изчистени модели или на такива с релефни декорации, декоративни шевове и дупки. Леко заострените върхове са по-актуални от заоблените. Те придават елегантна линия на крака и оптически изтъняват ходилото. Но бъдете внимателни при избора на точния размер, за да не ви притискат пръстите отпред. Дори да сте убедени в номера си, задължително изпробвайте и по-голям, за да видите дали няма да пасне по-добре на крака ви.

Мъжки спортно-елегантни обувки за вашата сватба

Тук изборът е много голям. Но не забравяйте – такъв тип модели са подходящи за спортно-елегантен мъжки костюм. Цветовото разнообразие е голямо: от черно, тъмносиньо, светлокафяво, тъмнокафяво, бордо (особено актуално), светлосиньо. Има също и подходящи двуцветни модели, съчетаващи, например, светлокафяво и тъмнокафяво или бордо и черно, тъмносиньо и светлосиньо. Такива модели са много ефектни и си струва да ги разгледате. Като правило по-светлите цветове и нюанси са най-подходящи за лятото.

Светлите цветове освежават изключително много. Изборът на цвят, разбира се, зависи и от темата на сватбата (ако има такава).

Мокасини за вашата лятна сватба?

Казваме „ДА“. С тях можете да постигнете стилен и актуален стайлинг, който ви осигурява и максимален комфорт за часове наред. Мокасините са леки обувки. В момента можете да намерите най-различни разцветки и декоративни елементи по тях – сребристи и златисти шевове, метални елементи, които подчертават езика или върха на мокасините, бродерии (дискретни или по-пищни), змийски принтове, двуцветни или трицветни модели с преливащи се цветове… Както се казва – бедна ви е фантазията за възможните варианти при мокасините.

Изборът на подходящите обувки зависи и от мястото, на което ще се проведе вашата сватбена церемония. Когато резервирате заведение, отделете внимание и на подовата настилка, за да съобразите и подходящото ходило.

И една последна препоръка: изпробвайте обувките за вашия тържествен повод много внимателно преди самото сватбено събитие, тъй като е важно да сте усмихнати на сватбата, а не да имате измъчен и кисел вид заради неудобни обувки. От всеки модел тествайте по 2-3 различни номера, защото при различните модели и подходящият за вас номер може се различава.

И още един интересен съвет, който много малко хора знаят: изпробвайте обувките след работа, в края на деня, когато краката леко увеличават размера си от натиска през деня. Тогава ще имате най-точната преценка за най-удобния за вас номер.

Надяваме се тези съвети да ви бъдат от голяма полза при избора на най-подходящия модел мъжки обувки за вашата сватба. Но ако все още изпитвате притеснение преди голямото събитие, модните консултанти в магазините на LAZARINI ще ви залеят с куп други полезни съвети и трикове, за да изберете точния модел за вас.