Колко дълго би оцелял на всяка планета на Слънчевата система

icon
Sofialive.bg
Източник: NASA

Да допуснем, че хората са се научили как да дишат в космоса без специално оборудване и ние намерихме начин да достигнем до всяка планета в Слънчевата система. Въпреки факта, че тази информация вероятно не е практична в близко бъдеще, нека да разгледаме как би се почувствал човек на различните планети на нашата Слънчева система без никакви защитни устройства. И гледайки големите амбициозни планове на Илън Мъск, който знае, може да започнем да пътуваме в Космоса по-рано, отколкото очакваме.

Меркурий

Ако някога искате да посетите тази планета и да избегнете неприятни последици, трябва да вземете живак. Температурните колебания на Меркурий са просто безумни, през деня може да достигнат 800ºF, докато през нощта падат до −290ºF. Меркурий се върти сравнително бавно, така че за да оцелеете, всичко, от което се нуждаете, е просто да хванете момента, когато дневната температура се променя на нощната температура, нещо между 800ºF и −290ºF.

Но така или иначе 3 секунди е времето, което бихте могли да прекарате там.

Венера

Ако някога сте имали възможност да стъпите на Венера, ще имате само една секунда, за да й се насладите. Между другото, използването на думата „наслаждавай се“ беше малко саркастично, защото е трудно да се каже с пълна увереност какво точно би те убило в края на тази единствена секунда. Атмосферата на тази планета е 98% въглероден диоксид, а налягането е 90 пъти по-голямо, отколкото на Земята, плюс това цялата й повърхност е покрита от гъсти облаци, от които вали сярна киселина. Освен това е горещо, много горещо, средната температура достига почти 800 ° F.

 


Ново: Селфито е белег на хора с нисък интелект и самочувствие

 

Марс

Въпреки че Марс е първият кандидат за космическа колонизация, най-продължителното време, което можете да останете на тази планета, е около 2 минути. Атмосферата му е 95% въглероден диоксид. Марс е много студен и средната температура е - 80 ° F.

Юпитер

Най-голямата планета в Слънчевата система ще ви бъде приятелска за само една секунда. И тогава този гигант ще ви шокира с яростните си ветрове и урагани, с които човешкото тяло просто не може да се справи. Планетата е заобиколена от газов свят, който в основата си е съставен от водород и хелий. В допълнение, луд вихър издига нагряти газови маси към повърхността на планетата, които образуват кристали от амонячен сняг и е невъзможно да си представим как някой може да издържи този луд токсичен вихър.

Сатурн

Това е друг космически гигант, който ще ви позволи да останете на него за по-малко от една секунда. Освен газовите облаци, Сатурн постоянно има много силни ветрове, които могат да достигнат 1800 км в час. Сатурн създава луди торнадота на повърхността си, че никое живо същество дори не би имало време да мигне, преди да се превърне в космически прах.

Уран

Тази планета е покрита от гореща смес от вода, амоняк и метан. Всъщност дори не можем да кажем за колко време можеш да останеш на тази планета, защото дори няма да имаш време да кацнеш там. Затова просто няма време за оцеляване.Уранът, който е изграден от много сурово вещество, няма твърда повърхност за кацане.

Нептун

Времето за човек на тази планета е по-малко от секунда. Ужасните условия ще унищожат всеки обект, без дори да забележите за момент и отново всичко е свързано със супер силни ветрове. Ужасяващият вятър на Нептун понякога може да стане дори по-бърз от скоростта на звука.

 

Източник: Bright Side

 

Още: Яжте от тези храни - никога не се напълнява