Коректна рент-а-кар фирма - как да я разпознаем

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

На всеки човек му се е налагало да свърши нещо специфично – да пренесе тежък товар от една точка до друга, да превози по-голяма група от хора до някаква дестинация, да помогне на приятел за пренасянето и т.н.

Само ако сме попадали в такава ситуация, само тогава знаем колко голяма е нуждата от подходящо превозно средство точно тогава, когато ни трябва.

Има няколко белега, по които веднага можем да разберем дали има нещо нередно в условията, които рент-а-кар фирмата ни предлага.

Лошото в съвместната работа с хора от сектора с отдаване на коли под наем е това, че не винаги може веднага да се разбере кой е истински коректен с нас и кой не е.

Коректен партньор в наемането на автомобил може да се назове SpeedyCars.eu. Като клиенти имайте предвид, че коректните фирми са рядкост в рент-а-кар бранша.

Предварителното проучване е важно

Няма нито едно нещо, предлагащо се в Интернет, за което да не е нужно предварително проучване преди да му се доверите.

Преди да сте се заели с това да подписвате каквото и да е, то от загриженост към вас самите, е много добре да се посъветвате с човек (по възможност ваш близък, на който имате доверие), който да притежава предишен опит с подобен вид фирми.


Обстойната информация е важна с цел да се предпазите от някакви злоупотреби от страна на фирмата, които може и да ви излязат доста скъпо в крайна сметка.

Не се хващайте само за милото отношение

Ако фирмата има мили служители с топло отношение, то не е задължително всичко да е наред. Това, обаче, не говори непременно за компетентност и контрол над ситуацията.

Ако трябва да направим връзка с предходната точка, то може да кажем, че предварителната обстойна информация може да ни даде увереността и знанията да зададем специфичен въпрос на темата, заради която сме в офиса на съответната фирма.

Ако човекът срещу нас не успее да ни отговори, или нарочно каже нещо, което е да има цел да ни обърка тотално, то по-добре станете и си тръгнете веднага и избегнете да имате нещо общо с тази фирма.

Също така имайте предвид, че когато търсите автомобил за сватба, бал или друго специално събитие, изключително важно е да обърнете внимание на всички детайли около наема - време, шофьор, допълнителни условия и т.н.

Името не е важно

Бъдете сигурни, че марката не е всичко в една фирма. Това, че си бранд, не е гаранция, че работиш добре с клиентите и им даваш всичко онова, от което имат нужда.

Вие като клиент трябва да сте нащрек и в такива моменти да успявате да прецените какъв човек седи срещу вас – такъв, който разчита на името на марката си, или такъв, който иска да се потруди здраво, за да ви даде правилния автомобил, подхождащ на вашите нужди.

Един такъв бранд е SpeedyCars.eu – гаранция за качество и взаимно доверие в процедурите по наемане на автомобил.