Раздаваме постове: Митрофанова ще е министър на енергетиката, а паметникът “Коня” ще е премиер

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

В най-скоро време президентът Румен Радев ще обяви служебния кабинет на страната. Това вероятно ще се случи след няколко дни, но ние пихме кафе в кварталното барче и научихме всичко предварително от двама продавачи на райски газ. 

Другарката Елеонора Митрофанова ще е служебен министър на енергетиката.

“Мисля, че тя е най-подходяща за поста. Освен това не е учила в Харвард, което напоследък много ми допада” - пояснил президентът Румен Радев в тесен кръг.

За премиер той ще назначи не човек, а паметник. Това ще бъде паметникът на Царя Освободител, наричан от хората свойски Коня.

“Паметниците умеят да слушат и да изпълняват, а не да развиват свои теории. Това е качество, което аз ценя високо. А и няма опасност да си направят по-късно своя партия и ситуацията да стане “Отиде конят в ряката”. Този кон определено няма да ходи никъде” - мъдро е анализирал пилотът.

Доразвивайки творческия си подход да назначи паметник за премиер, президентът е решил министър на културата да бъде… Националния дворец на културата. За министър на околната среда и водите без никакво колебание е избран ТЕЦ “Брикел”.

За здравеопазването ще се грижи Докторската градина, а ключовото министерство на финансите е поверено на шадравана пред Президентството.


“Той винаги ми е под око, а и в него винаги има стотинки, така че това е идеалният кандидат за поста” - скромно е пояснил новаторът Радев.

За министър на отбраната ще бъде назначен Паметникът на незнайния воин, а вътрешното министерство поема МВР болница, тъй като “има много язви, които трябва да се лекуват”.

“Избрах министри, които ще бъдат на своя пост денонощно, независимо от политическите бури и ветрове. И за да бъде дрийм тимът пълен, назначавам този фантастичен, този невероятен Боби Михайлов за министър на спорта” - заявил с апломб Румен Радев и дори вдигнал свит юмрук, за да покаже, че победата на православните сили е близо.

По всяка вероятност министър на правосъдието ще е статуята на Св. София срещу ЦУМ, тъй като тя няма очи и ще отсъжда справедливо като Темида. Вицепремиер по управлението на европейските средства ще е Околовръстното, тъй като то най-добре знае как да усвои големи суми.

Лъвов мост поема външните работи, за да всява респект сред чуждите партньори, а Орлов мост поема министерството на транспорта и съобщенията.

Говори се, че неработещият Драгалевски лифт ще отговаря за туризма, но двамата продавачи на райски газ ни признаха, че не могат да потвърдят този слух.

 

Автор: Дон Базилио