Хубаво де - щом толкова ти е кеф, никой не ти пречи да си издълбаеш една и да й туриш някаква свещ вътре. Ама айде малко по-креативно, стига с тези озъбени усти и триъгълни очи - ето каква фантазия (и самоирония) проявяват братята американци, а що пък да не вземем пример от тях.


Ако обаче фенерът не ти се получи или пък решиш да ни послушаш, виж на какво ще я направим днешната героиня. Преди това ще си набавим:
1 кг почистена и нарязана
тиква;
1 голям картоф;
2 моркова;
1 глава лук;
1 средно голям корен
джинджифил;
50 г масло;
150 мл течна сметана за
готвене (да не е от растителен произход);
пипер на вкус;
щипка мащерка;
сол
и няколко стръка див
лук за декорация.
Почистваме зеленчуците и ги режем на кубчета, след което задушаваме лука, морковите, джинджифила и картофа в маслото, като не забравяме да долеем малко вода. Щом омекнат, слагаме тиквата, а когато и тя сдаде багажа, я овкусяваме с подправките. Сваляме от котлона, прибавяме сметаната и пасираме. Горещата крем супа сервираме със стръкчета див лук отгоре и с чеснови хлебчета отстрани. Който пък е толкова запален и Хелоуийн му важен, може да я изгълта, маскиран като зомби, вампир или Торбалан, а после да изхвърчи към някое от днешните партита. Важното е всички да сме доволни, така че имаш едно "весело там" и от нас.
Фотография Васил Танев
Още от Всичко на масата:
- В очакване на Black Friday eMAG представя My Wallet в България
- От Черно море до ледената Антарктика – изложба в Централни хали разкрива удивителното разнообразие на птиците по света
- Уроци по народни танци за чужденци стартират от тази събота в Централни хали
- Българският моден бранд LAZARINI открива 2 нови обекта в София
- Суши майсторите на Happy са шампионите в Sushi Cup 2025, която е част от официалните квалификации за Световната купа в Токио
- 14 юни – Световен ден на кръводарителя
- Мисия “Имен ден” или как да избереш подходящ подарък само с няколко клика на телефона
- Ученици могат да изкарват 1 300 лв. в BILLA
- eMAG Black Friday 2024: Спестявания за над 29 милиона лева и 37% клиенти Genius
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
Коментари