Страшна работа

icon
Sofialive.bg

Хелоуин за нас е най-вече причина да се маскираме - който както намери за добре, и да изтрещим яко. Ето и къде ще завъртим този четвъртък (31 октомври).

 

Halloween Ball Sofia
Къде:
НДК при фонтана
И по-конкретно, бившите складове на Български пощи в подлеза. Огледай се за голяаамата тиква, паркирана пред парадния вход. Влезеш ли, очаквай истински зловещ бал, на който като нищо си видял името си, изписано на надгробна плоча, или нахилената си физиономия, изтипосана на некролог. Ще има и арт инсталации в духа на празника, но, като цяло, вечерта ще се завърти около Пепеляшка с нейната история, или поне така, както я виждат организаторите от Сдружение 365 и Културен център 20:19. Ще ти стане ясно какви са разликите с класиката, като видиш в какво същество точно ще се превърне красавицата след полунощ.

Стартът е в 21:00. Входът е 5 лв., срещу които получаваш чаша вино и тематичен десерт

Halloween Мустак парти
Къде: Mixtape 5
Ето предложение за всеки, който гризе нокти в чудене как да се маскира. Мустак партито на Mixtape 5 е с третото си издание и вече спокойно може да го сложим в графа традиционно. Клубът приема всякакви вариации на естествено и изкуствено лицево окосмяване, но няма да върне никого и с друга идея за премяна. На входа тези, които не са съумели да пуснат свой собствен и засукан мустак през годината, ще получат изкуствен. Дочухме, че премеждията на онези, прекарали дни и нощи в грижи за своя гъсталак под носа, няма да останат неоценени - те влизат безплатно.

Музиката ще се лее като есенен дъжд откъм Sava, Prize, DoLittle & Xonic, които стилово ще са доста разнообразни - от хип хоп и гето фънк, през електро суинг и денсхол до джънгъл и дръменбейс.

Стартът е в 22:00, вход 10/5 лв.


mustakatoto_party_597

Хелоуин киномаратон
Къде: Cinema City
В 19:00 зли духове, зомбита, демони, призраци и т.н. страхотии са си чукнали среща за филмов маратон - девет от последните заглавия, създадени, за да те побият тръпки: Заклинанието, Мачете убива, Мама, Реликвите на смъртните: Град от кости, Хензел и Гретел, Афтършок, Страшен филм 5, Кери, Z-та световна война. И за да не се почувства някой пренебрегнат, за най-малките са подбрани подходящи анимации: Смърфовете 2, Облачно с кюфтета, Самолети, Аз, проклетникът 2 с прожекции между 17:00 и 21:00.

В програмата за възрастни срещу 15 лв. гледаш три филма, срещу 20 лв - четири.
В детската програма два филма са за 10 лв.

The Art Of Horror 2013
Къде: Ex-Alcohol
Традиционният фестивал, който миналата година превърна Факултета по приложни изкуства на НХА в хелоуински замък, този път е избрал тъмно подземие, за да улови духа на Вси Светии. Лайф включванията ще са от две сцени и ще дойдат от кросоувър метъл бандата JFT, от Абсолютно начинаещи, които, убедени сме, няма да пропуснат да изпълнят „Некролози", от Apemen - проекта от трима от Gravity Co., и от големите хардкораджии Vendetta.

Зад дековете местата ще си сменят Gothprince, YvesO, Seraphim Veluvian, Dr. Terror плюс още, в чиито вени текат сериозни жанрове като индъстриъл, EBM, електро, ню уейв, рок, готик и всичко от тази порода. Няма да мине и без зрелище - ревю, видео арт, карнавална работилница и филми на ужасите.

Вратите отварят в 19:00, програмата започва час по-късно, вход 10 лв.

Nice and Sleazy
Къде: Maze
От това парти просто лъха на сяра и на грях. Организаторите му са се зарекли цяла нощ да ни давят в музика, която най се връзва с гоу-гоу клубове и грайнд локали - там където осветлението е оскъдно, а въздухът - запарен от неприлични помисли. Селектор ще е Long Evilo - псевдоним, зад който се крие един от основателите на Хаос и Три уши, Иво Стоименов. Неговите музикални предпочитания гравитират около блус, рокабили, петдесетарски траш, сърф, соул мод, протопънк, пъб рок, гараж пънк ривайвъл, сайкъбили. Подсказваме с нещо.

Начало 21:00, вход 5 лв.

partyto_v_maze_651

Halloween
Къде: Rock'n'Rolla
Тук в музиката изненади не се очакват - рок до дупка и това е. Тях, изненадите, обаче все пак ще ги има и ще дойдат под формата на мегаяки награди за трите най-добри костюма, прекрачили прага. Ограничения и теми липсват, заложи на на оригиналността. Тя като нищо може да ти донесе, хм, таблет, или, хм, кашонче марково ирландско - само ако удариш конкуренцията в земята с одеждите си. А за всеки, който на място реши, че сега е моментът за промяна, след която и майка му не би го познала, професионалният гримьор Елайза Бергхаузен ще е на разположение с палитра в ръка. Разгледахме ѝ творенията и е страшна.

Началото е в 21:00

 

Текст Нели Калчева / Фотография Ради Георгиев (първата)

Забелязахме отдалеч етно роклята й, а после направо ни срази с пайети и пера