Баба ми издаде рецептата за най-добрия кекс

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

масло - 180 г меко (на стайна температура)

захар - 130 г

сол - 1 щипка

яйца - 3 бр.

ябълки - 250 г настъргани (чисто тегло)

канела - по желание и вкус


брашно - 250 г

нишесте - 50 грама царевично Ванилия

бакпулвер - 1 бр.

пудра захар - малко за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете мекото масло, захарта и щипка сол, разбъркайте с миксер до еднородна смес.

2. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко добавено яйце разбърквате до еднородна смес. Прибавете канелата, която е по желание и на вкус, аз добавих щипка канела.

3. В друга купа пресейте брашното и прибавете нишестето и бакпулвера, разбъркайте.

4. Прибавете сухата смес към яйчената и разбъркайте, получавате гъста еднородна маса.

5.Добавете и настърганите ябълки и разбъркайте.

6. Сипете сместа в намазана с масло форма за кекс и заравнете.

7. Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете кексчето до готовност, или суха клечка, за около 50 минути.

 

Да ви е сладко!