Баба ми каза, че така зимната туршия става най-хубава

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

зеле - 2 бр. средно големи

моркови - 1 кг

камби - 1 кг

карфиол - 1 глава

магданоз - връзка

керевиз - 1 връзка


винен оцет - 700 мл 6%

сол - 1 ч.ч. (200 мл вместимост)

захар - 2 ч.ч.

олио - 1 ч.ч.

натриев бензоат - 20 г

 

Начин на приготвяне:

1. Всички продукти измийте и нарежете на ситно.

2. Магданоза и керевиза нарежете и добавете към продуктите.

3. В тенджера сложете олиото, оцетът, солта, захарта и сложете на котлона да се загреят и разтворят.

4. Добавете натриев бензоат към сиропа и залейте зеленчуците.

5. Разбъркайте добре.

6. Трябва да престоят така 24 часа, като се разбъркват периодично.

7. В измити и подсушени буркани сложете готовата туршия и останалата марина долейте в бурканите по равно.

8. Сложете капачки, не стерилизирайте бурканите с туршия.

9. Няколко дни бурканитесе разклащат, съхраняват се на тъмно и хладно място.

 

Приятен апетит!