Плодово сорбе у дома - бързо и лесно

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

киви - 250 гр (4 - 5 бр.)

захар - 4 с.л. кафява или бяла

банани - 1 бр.

салвия - 10 свежи листа

 

Начин на приготвяне:


1. Обелете кивитата и разрежете на половина. С помощта на лъжица издълбайте вътрешността, за да остане само кожата.

2. Нарежете на дребно обелените кивита и ги поръсете със захар.

3. Оставете ги за 10-15 минути, за да си пуснат ароматния сок.

4. Нарежете обеленият банан и заедно с листенцата салвия (градински чай) и кивито ги сложете в подходящ съд и смелете с пасатор на каша.

5. Опаковайте съда със стреч фолио и приберете във фризер докато замръзне. 

6. Украсете по желание с ментови листа или още плодове.