Бърз и лесен домашен млечен сладолед

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

кокосово мляко - 400 г /1 консерва/ класик

еритритол - 150 г

ксантанова гума - 1/2 ч.л.

натурално какао - 50 г

сметана - 500 мл пълномаслена готварска

 


Начин на приготвяне:

1. Поставете кокосовото мляко на котлона и се добавя еритритолът.

2. Към сместа добавете и натуралното какао.

3. Още докато всичко е на котлона, пасирайте с пасатор до гладка смес.

4. Добавете постепенно и ксантановата гума.

5. С пасатора разбийте всички бучици.

6.Течността трябва да стане като тесто за палачинки. Оставете сместа да изстине, изсипете в подходящ съд и поставете във фризера, за да се охлади.

7. Сметаната трябва да престои няколко часа във хладилника, преди да се разбие с миксера на гъст крем.

8. Към нея прибавете сместа от фризера, която се е охладила за поне 1 час. Разбъркайте всичко до еднородна смес.

9. Готовият крем поставете във формички за сладолед или подходяща кутия. Оставете да престои една нощ.

10. Извадете сладоледа от формичките и вашия домашен сладолед е готов.

 

Приятен апетит!