Безумно вкусни домашни сиренки за НУЛА време

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

брашно - 500 г

сода за хляб - 1 ч.л.

кисело мляко - 1 кофичка / 400 г/

сирене - 250 г

кашкавал - 150 г

сол - на вкус


олио - 1/2 к.ч.

яйца - 1 бр

масло - 50 г

ЗА НАМАЗВАНЕ

яйце - 1 бр.

ЗА НАМАЗВАНЕ

масло - 20 г

 

Начин на приготвяне:

1. В купа изсипете киселото мляко и към него добавете содата.

2. Разбъркайте, докато содата се активира.

3. След това следват всички останали съставки, като сиренето трябва да е натрошено, а кашкавалът настърган.

4.Смесете хубаво, докато се получи не много лепкаво тесто.

5. Тавата на фурната застилете с хартия за печене, която се намазва с олио.

6. Печете на 180 °C.

7. С помощта на намазани с олио ръце вземете от тестото и оформете малки сиренки, които подреждате в тавата. Няма ограничение на броя - колкото ви стигне тавата.

8. Трябва да има разстояние между всяка от тестените закуски, защото по време на печене ще се надуят.

9. Оформените сиренки намажете с помощта на четка с яйце, след което върху всяка сложете парченце масло.

10. Печете до зачервяване- около 25-30 минути, като е добре да се наблюдават.

11. След като са готови, още докато са топли, с помощта на четка намажете с размекнато масло.

 

Приятен апетит!