Необходими продукти:
яйца - 1 бр.
кокосова захар - 20 г
мед - 25 г
олио - 40 мл
канела - 1 к.л
брашно - 270 г смес от царевично, нахутено, оризово, бадемово и кокосово
бакпулвер - 1/2 к.л
кокосово масло - 1 с.л
ОЩЕ
мармалад
орехи - смлени пекан
Начин на приготвяне:
1. В купа счупете яйцето и разбъркайте с вилица.
2. Разтопете кокосовото масло и добавете всички съставки за меденките.
3. Замесете меко тесто.
4. Късайте с ръце малки парчета и оваляйте на топчица.
5. Поставете ги в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
6. Притиснете всяка, за да се сплескат леко отгоре медените сладки.
7. Печете в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.
8. Извадете и охладете напълно.
9. Разделете ги по двойки и всяка с мармалада.
10. Оваляйте в смлените орехи и подредете в подходяща чиния или поднос безглутеновите меденки.
Да ви е сладко!
Още любопитни и полезни статии:
- Велики цитати на Атанас Буров
- Супер смешен виц за днес, 28 април, 2024 г.: Двама габровци
- Виц за добро утро: Свещеник от едно село
- Заради грим едно момиче напусна "Ергенът", а друго си тръгна ИЗНЕНАДВАЩО
- Най-смешен виц на деня: Мутра кара кола
- Виц за добър вечер: Тревоман и беден човек
- Следобеден виц: Спасител на плажа
- Интересни цитати на Чарлз Дикенс
- Супер смешен виц за днес, 27 април, 2024 г.: Английските учени
- 5 любими книги на актьора и музикант Живко Сираков
Коментари