Рецепта на деня: Филе от риба в галета

icon
Sofialive.bg
Източник: Pexels

Необходими продукти:

толстолоб или друг вид риба - 400 г филе

царевично брашно - 6 с.л. фино

галета - 6 с.л.

яйца - 2 бр.

сол - 1/2 ч.л.

розмарин - щипка


олио 

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете филето от рибата на еднакви правоъгълни парченца.

2. Поставете в отделна купа брашно и сол.

3. Разбъркайте добре.

4. Поставете всяко едно филе в царевичното брашно и го покрийте цялото.

5. В отделна чиния разбийте две яйца и ги разбъркайте добре до консистентност.

6. Потопете парченцата риба, които преди малко оваляхте в брашното, в яйцата, след което овалвайте в галетата, в която трябва да има щипка розмарин.

7. Загрейте в съд достатъчно олио и изпържете рибните филенца до получаването на златиста коричка.

8. Когато ги извадите, ги поставете върху хартия, за да попият мазнината.

9. Поднесете ги със сос по избор.

 

Приятен апетит!