Необходими продукти:
толстолоб или друг вид риба - 400 г филе
царевично брашно - 6 с.л. фино
галета - 6 с.л.
яйца - 2 бр.
сол - 1/2 ч.л.
розмарин - щипка
олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете филето от рибата на еднакви правоъгълни парченца.
2. Поставете в отделна купа брашно и сол.
3. Разбъркайте добре.
4. Поставете всяко едно филе в царевичното брашно и го покрийте цялото.
5. В отделна чиния разбийте две яйца и ги разбъркайте добре до консистентност.
6. Потопете парченцата риба, които преди малко оваляхте в брашното, в яйцата, след което овалвайте в галетата, в която трябва да има щипка розмарин.
7. Загрейте в съд достатъчно олио и изпържете рибните филенца до получаването на златиста коричка.
8. Когато ги извадите, ги поставете върху хартия, за да попият мазнината.
9. Поднесете ги със сос по избор.
Приятен апетит!
Още любопитни и полезни статии:
- Виц за добър вечер: Иванчо излиза навън
- Ето как се пише: усъмня се или осъмня се
- Силни цитати на незабравимия Тодор Колев
- Супер смешен виц за днес, 26 април, 2024 г.: Искам продукти
- Виц за добро утро: Средновековие
- Най-смешен виц на деня: Пастир в града
- Виц за добър вечер: Шеф на голяма фирма
- Ето как се пише: успявам, успея или оспявам, оспея
- Следобеден виц: Две парчета торта
- Виц за добро утро: Шеф на голяма фирма
Коментари