Най-вкусният паниран карфиол - ето как да го направите у дома за нула време

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Карфиолът е богат на витамини и минерали, сред които са витамин С и В, калий, холин и фолиева киселина. Ето и рецепта за паниран карфиол, който опитате ли веднъж, няма да спрете да приготвяте така. 

Необходими продукти:

карфиол - 1 малка глава

сол - 1/4 ч.л.

олио - 4 с.л.

брашно - 3 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете карфиола, а след това го измийте и накъсайте на розички.


2. Сложете в купа и посолете.

3. Прибавете брашно.

4. Полейте с олио.

5. Разбъркайте и го сложете да се пържи на 180 градуса за 20 минути.

Може да го сервирате с млечен или чеснов сос.

Приятен апетит!