Боб със свинско по тайландска рецепта

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

свински вратни пържоли - 600 г

лук - 1/2 глава

моркови - 2 бр.

червена чушка - 1 бр.

боб - 4 консерви (различни типове)

къри паста - 5 с.л. тай (четете етикета за порции)


домати - 1/2 консерва нарязани

вода - 1 л

червено вино

мащерка - прясна

риган

магданоз

дафинови листа - 3

чубрица

 

Начин на приготвяне:

За това къри със свинско нарязваме лука, чушката и моркова на кубчета и ги отделяме в чинията.

Нарязваме на кубчета и свинското месо.

Пускаме на силен огън и загряваме тенджера с малко олио и запържваме свинското месо. След като е готово, го слагаме в отделна чиния.

В същата тенджера слагаме лука, моркова и чушката с малко олио и запържваме с малко сол.

След 4-5 минути слагаме и тай пастата и след 2-3 минути загасяме с червеното вино.

Добавяме дафиновите листа, чубрицата, прясната мащерка и орегано, консервите с боба, доматите, водата и месото и оставяте да ври, докато се сгъсти.

Нарязваме пресния магданоз на ситно и поръсваме сочното къри, след като изключим от котлона.