Гнезда от кайма със специална съставка

icon
Sofialive.bg
Източник: foodieboulevard.bg

Ниобходими продукти:

кайма - 500 г

лук - 1 глава

яйца - 1 бр.

хляб - или галета

подправки - по избор

ЗА ПЪЛНЕЖА


заквасена сметана - 200 г

кашкавал - 200 г

яйца - 2 бр.

чубрица - или копър

черен пипер

сол

 

Начин на приготвяне:

1.Каймата си я омесвате както за кюфтенца (яйце, чубрица, лук, галета или хляб, червен и черен пипер).

2.Оставяте я в хладилник за 1 час.

3.Когато вече е готовам я оформяте на средно големи топченца и притискате средата, за да се получат гнезда.

4.В купа си изсипвате сметаната, настъргания кашкавал, разбитите яйца и подправките.

5.Разбърквате всичко добре и пълните гнездата.

6.Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.